MAREA BRITANIE: POLITISTI ROMANI trimisi sa combata SCLAVIA SEXUALA din REGAT

POLITISTI din ROMANIA vor lucra alaturi de omologii lor din Manchester, Marea Britanie – Greater Manchester Police, pentru a ajuta la combaterea fenomenului de SCLAVIE SEXUALA. POLITISTII ROMANI sunt trimisi la Manchester pana la sfarsitul acestui an, pentru ca vorbind romaneste vor comunica mai usor cu victimele, relateaza BBC, citat de Ziare.com.

“Am descoperit ca este foarte eficient in intelegerea limbajului, dar si a diferentelor culturale, si le linisteste pe victime”, a explicat seful politiei metropolitane din Manchester aceasta initiativa. Potrivit oficialilor britanici, cele mai multe dintre victime au fost aduse in zona din Europa de Est, iar printre acestea se numara si copii romani de 9-10 ani, care sunt atrasi in industria sexuala de traficanti.

CITESTE SI: ANGLIA: UN ROMAN A FOST CONDAMNAT LA 13 ANI DE INCHISOARE PENTRU VIOL

Managerul unui adapost romanesc pentru victime ale traficului de fiinte umane a spus ca fetele sunt atrase in Marea Britanie de bande de crima organizata care le promit locuri de munca in cluburi de striptease.

In mare parte, fetele care ajung in aceasta tara provin din orfelinate, fiind cu usurinta recurtate, deoarece nu au pe nimeni. La adapostul romanesc sunt victime cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani, inclusiv una care a fost vanduta la varsta de 9 ani.

Sursa foto: jurnalul