MAREA BRITANIE: Un cuplu a tinut in SCLAVIE un IMIGRANT NIGERIAN timp de 24 de ani

Doi britanici, sot si sotie, au fost CONDAMNATI la cate 6 ani de inchisoare pentru ca au tinut in SCLAVIE, timp de peste doua decenii, un IMIGRANT NIGERIAN, informeaza Reuters. Sentinta a fost data de un tribunal londonez.

Tribunalul din Harrow Court (nord-vestul Londrei) a pronuntat luni seara sentinta pentru EMMANUEL EDET, 61 de ani, si ANTAN EDET, 58 de ani, dupa ce acestia au fost gasiti vinovati, in urma cu o luna, de cruzime fata de minori, sclavie si incurajarea imigratiei ilegale.

Cuplul a adus victima in Marea Britanie in 1989, pe cand avea 14 ani, a aratat procuratura britanica. Acestia i-au spus adolescentului ca il vor educa si il vor plati, insa l-au fortat sa lucreze pentru ei fara sa il plateasca si l-au amenintat cu deportarea daca ar fi incercat sa scape, au argumentat procurorii. Nu a fost educat si a avut contact foarte limitat cu familia sa sau cu lumea din jur. Cei doi i-au luat pasaportul si nu avea alte documente de identificare, au precizat procurorii.

Victima, acum in varsta de 40 de ani, a fost obligata sa gateasca, sa faca curatenie, sa se ocupe de gradina si sa aiba grija de copiii cuplului, fara a fi platit, timp de pana la 17 ore pe zi, potrivit procurorilor. Trebuia sa manance singur si in general era pus sa doarma pe podea, in hol, au mai aratat acestia in tribunal.

CITESTE SI: DRAMA IN MAREA BRITANIE: 40 DE ROMANI ERAU TINUTI SCLAVI INTR-O CASA MIZERA DIN DUDLEY

Procurorul Damaris Lakin a declarat ca familia Edet i-a spus victimei ca, in cazul in care ar fi parasit casa sau ar fi sunat la politie, ar fi fost arestat pentru ca e imigrant ilegal.

“A crezut asta si a devenut captiv si complet dependent de familia Edet”, a declarat Lakin. “Emanuel si Antan Edet si-au jefuit cu cruzime victima timp de 24 de ani. L-au tratat cu un dispret total”.

“Acesta este un caz socant de SCLAVIE MODERNA”, a mai aratat procurorul.

Procuratura a mai aratat in tribunal ca, atunci cand l-au adus in Marea Britanie, familia a schimbat numele adolescentului si l-au adaugat in pasaportul familiei in calitate de fiu.

Sursa foto: ibtimes