MAREA BRITANIE: Un nou ATAC la LONDRA, soldat cu un MORT si mai multi RANITI

O duba de culoare alba a intrat intr-un grup de oameni aflati in apropierea unei moschei din nordul Londrei, luni dimineata, la ora locala 0:20. O persoana a murit si 8 au fost ranite, iar politia descrie acest incident ca fiind “unul major”.

Incidentul s-a produs in Finsbury Park, undeva in nordul Londrei, o zona cunoscuta pentru ca aceasta este casa formatiei Arsenal Londra. Premierul Theresa May a afirmat ca politia trateaza acest incident drept “un posibil atac terorist”, iar cea mai mare organizatie musulmana britanica a afirmat ca este un act deliberat de islamofobie in timpul Ramadanului. Soferul, in varsta de 48 de ani, a fost imobilizat de civili inainte sa fie arestat de politie.

 Primarul Londrei, Sadiq Khan, a spus ca “oribilul atac terorist” a lovit londonezi nevinovati care se rugasera in sfanta luna a Ramadanului. Incidentul are loc in plina perioada a Ramadanului cand musulmanii practicanti se roaga in moschei dupa caderea noptii si vine dupa alte doua atacuri comise anul acesta la Londra, comise de islamisti. Pietoni au fost loviti de vehicule la Parlament, in luna martie si pe London Bridge, acum doua saptamani.

Politia din New York a anuntat ca a desfasurat ofiteri care sa pazeasca moscheile din oras, dupa atacul de la Finsbury Park.

Sursa foto: BBC