Marea Britanie. Un polițist a imobilizat un tânăr de culoare punându-i genunchiul pe față! Video

Incidentul din Londra a avut loc pe 22 aprilie, în apropiere de locul în care un alt bărbat de culoare, Rashan Charles a murit în 2017 după ce a fost urmărit și imobilizat de polițiști. Imaginile video arată cum un tânăr de 18 ani din Hackney strigă ”Nu opun rezistență” și ”Nu am făcut nimic” înainte ca un polițist să îi preseze fața cu genunchiul.

Acum, Poliția Metropolitană a ajuns în vizorul Agenției guvernamentale Independent Police Complaints Commission și trebuie să dea explicații. Referindu-se la imaginile în care ofițerul de poliție îi pune genunchiul pe față tânărului, Poliția a spus că ofițerii erau ”patrule proactive” care interveneau în urma unor tensiuni între bande și violențe recente, iar cei trei bărbați au ignorat cererile repetate de a se opri. ”Un tânăr de 18 ani a fost oprit cu scopul de a fi căutat de arme”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Metropolitane.

”A fost încătușat și pus la pământ în încercarea de a diminua orice potențiale probleme pe care le-ar putea prezenta prezența vreunei arme. După terminarea percheziției, nu a fost găsită nicio armă, iar bărbatul a fost liber să plece. Nu a fost arestat.

Martorul care a filmat scena a declarat la rândul său că: ”Aproape nimeni nu era pe stradă din cauza măsurilor de carantină și deodată o mașină de poliție nemarcată se oprește, polițiștii îl dau jos pe puști de pe BMX, iar în timp ce-l imobilizau o altă mașină a oprit iar un polițist a spus ”am prins unul”. Scena părea violentă și agresivă. Părea greșit. Mă așteptam să fie un răspuns la infracțiune serioasă”, se arată în relatarea jurnaliștilor de la The Guardian.

Sursa foto: captura video