MAREA BRITANIE: Unul dintre cei mai cautati infractori, descoperit intamplator de o echipa BBC

Unul dintre cei mai cautati infractori ai Marii Britanii a fost prins dupa ce a avut cel mai mare ghinion posibil. Intr-o intamplare demna de scenariile de film, a dat chiar peste o echipa de documentaristi care cautau fugari. Terrence si Michael Earle sunt doi frati care in 2015 au incercat sa introduca in Tara Galilor droguri in valoare de 500.000 de lire, devenind astfel cei mai cautati infractori din vestul Marii Britanii, relateaza BBC.

Dupa ce politia a organizat in acelasi an mai multe filtre si razii pentru a-i prinde pe cei doi, acestea neavand niciun rezultat, a cerut ajutorul mass media. In urma unui pont autoritatile au aflat ca fratii Earle ar fi fugit in Olanda, asa ca in 2016 au plecat impreuna cu o echipa BBC pentru a filma un documentar despre infractori periculosi care au reusit sa scape de lege.

Ghinionul lui Terrence a fost ca a intrat in cadru chiar in momentul in care echipa BBC filma un interviu cu un ofiter de politie in Amsterdam. Un alt agent care se afla in spatele camerelor l-a recunoscut imediat, asa ca un detasament a plecat in urmarirea lor. Cand masina fugarului a fost oprita suspiciunile s-au intarit deoarece unul dintre pasageri nu avea niciun act de identitate la el. Dupa cercetari au aflat cu exactitate cine erau. Trei luni mai tarziu a fost prins si Michael, fratele mai mic. Cei doi au fost condamnati la trei ani de inchisoare in iulie 2016.

Un proverb din meseria mea spune ca tu trebuie sa fii norocos doar o data, in timp ce ei trebuie sa fie norocosi de fiecare data. S-a dovedit a fi adevarat in cazul lui Terrence si Michael Earle.” a declarat inspectorul de politie Julian Bull.

Sursa traducere: stirileprotv.ro