Marea “suceală” a Vioricăi Dăncilă! În 2015 vota pentru legalizarea căsătorilor gay. Acum vrea familie tradițională

În anul 2015, 21 de europarlamentari români, printre care și Viorica Dăncilă votau, în Parlamentul European, în favoarea unui raport ce prevedea inclusiv căsătoriile între persoane de același sex, potrivit Mediafax.

Votul a fost dat în urmă cu 3 ani, la Strasbourg, asupra raportului “privind drepturile omului în lume și politica UE”, scria Pagina Europeană la acea vreme. Documentul prevedea că “drepturile fundamentale ale persoanelor LGBTI pot fi mai bine protejate dacă aceste persoane au acces la instituții juridice precum concubinajul, parteneriatul civil sau căsătoria”.

În favoarea raportului au votat 21 de europarlamentari români, printre care Victor Boștinaru, Cristian Bușoi, Mircea Diaconu, Viorica Dăncilă, Dan Nica, Maria Grapini sau Norica Nicolai.

Viorica Dăncilă s-a sucit după numai trei ani

Premierul Viorica Dăncilă a votat, sâmbătă înaintea orei 9.00, la una din secţiile de votare de la Liceul “Jean Monnet” din Capitală.Ea a spus că a venit devreme la vot pentru că urmează să meargă la Focşani, la un eveniment. La ieşirea din secţia de votare, Dăncilă a declarat că tema familiei este una importantă pentru toţi şi că ea a votat pentru valorile în care crede. Premierul român a mai spus că această consultare este expresia democraţiei şi că “fiecare avem datoria” să ne exprimăm în legătură cu temele importante pentru societate.

“Consider că consultarea cetăţenilor este esenţa democraţiei, este datoria civică a fiecăruia dintre noi să ne exprimăm în legătură cu temele importante pentru societate. Tema familiei este una importantă pentru noi toţi. Am votat pentru valorile în care eu cred”, a mai declarat şefa executivului, după vot. Viorica Dăncilă a mai spus că această consultare este expresia democraţiei şi fiecare are datoria să se exprime. “Cred că este datoria noastră civică să ne exprimă punctul de vedere. Această consultare este expresia democraţiei şi cred că fiecare dintre noi avem datoria să ne exprimăm într-un fel sau altul”, a adăugat premierul.

Sursa foto: realitatea