MAREEA SECOLULUI a oferit un SPECTACOL INEDIT in FRANTA

Imagini spectaculoase cu ”Mareea secolului”, surprinse in nord vestul Frantei  La Mont Saint-Michel, valurile vor depasi in aceasts seara chiar si 14 metri. Peste zece mii de turisti au venit in zona coastelor normande si bretone ale Frantei, pentru a asista la fenomenul amplificat de eclipsa solara de vineri.

N-am mai vazut ceva asemanator. Imi place faptul ca, in timpul refluxului, marea se retrage si poti ajunge pe jos in anumite locuri”, a declarat unul dintre participantii la spectacol.

CITESTE SI: LIVE VIDEO ECLIPSA DE SOARE vazuta din diferite colturi ale lumii

La reflux, marea se retrage 15 kilometri. In aceste conditii, autoritatile i-au avertizat pe turistii care vor ss strabata intinderea de nisip lasata in urma de ape cs fluxul va reveni cu incs si mai mare putere decât de obicei si i-ar putea surprinde. Imaginile spectaculoase cu mareea au fost transmise in direct de televiziunile franceze.

Fenomenul spectaculos a fost  vizibil in special in zona coastelor normande si bretone din Franta si a fost amplificat de eclipsa solars care a avut loc vineri. In Mont Saint-Michel, valul mareic maxim a atins 14 metri – echivalentul unui bloc cu patru etaje.

CITESTE SI: ECLIPSA DE SOARE, 20 MARTIE. Evenimentul din 20 MARTIE este ultimul pana in 2027

Mareea secolului este un fenomen rar provocat de aliniamentul Terrei, Soarelui si Lunii. Ultimul de acest fel s-a produs in 1997. Urmstorul va avea loc abia peste 18 ani.

Din pacate, acest fenoment a provocat si doua victime. Un barbat de 70 de ani, care cauta scoici pe plaja a fost luat si tarat in larg de un val puternic. Francezul s-a inecat. Un altul a facut o criza cardiaca pe malul oceanului, a cazut in apa si s-a inecat.

Sursa foto www.actualitati.net