MARELE MARS AL SECUILOR: Protestatari luati cu ambulanta dupa ce li s-a facut rau

Incidente la marele mars pentru autonomia Tinutului Sescuiesc. Doi protestatari au fost luati cu ambulanta, duminica, dupa ce li s-a facut rau.

Un barbat si o tanara au fost preluati de o ambulanta si transportati la spital. Din primele informatii, barbatul sufera de epilepsie, iar fetei i s-a facut rau dupa ce nu ar fi mancat dimineata, conform declaratiilor prietenului acesteia.

Cele doua persoane au fost duse la spital si sunt in afara oricarui pericol. Zeci de masini, autobuze au sosit in Covasna, unde se va desfasura, astazi, marsul secuilor.

La marele mars al secuilor sunt asteptati sa participe 150.000 de oameni. Organizatorii au comandat, special din Ungaria, patru steaguri secuiesti, de cate 250 de metri lungime si 2 metri latime. La mars sunt asteptati maghiari din toata tara, dar si din Ungaria. Maghiarii au mai pregatit si alte cateva zeci de pancarte cu mesaje in romana si in engleza, pentru ca totata lumea sa inteleaga ce vor ei sa transmita, potrivit Digi 24.

Pentru marsul de duminica, organizatorii se astepta la peste 150.000 de participanti. Din judetul Mures s-au anuntat deja aproximativ 100 de autocare, plus inca o garnitura de tren care va veni din judetul Harghita, iar primarii din localitatile din Covasna si-au mobilizat deja oamenii. Pentru a evita incidentele autoritatile vor mobiliza zeci de echipaje de ordine si interventie.

Mitinguri pentru sustinerea autonomiei Tinutului Secuiesc vor avea loc, duminica, in 22 de orase din 13 tari diferite de pe intreg mapamondul.

Foto: dcnews.ro