MARELE PREMIU al AUSTRIEI: NICO ROSBERG, cel mai rapid in prima sesiune de antrenamente libere

Pilotul german NICO ROSBERG (Mercedes) a realizat cel mai bun timp al primei sesiuni de antrenamente libere din cadrul MARELUI PREMIU DE FORMULA 1 AL AUSTRIEI, desfasurata vineri dimineata pe circuitul de la Spielberg.

Rosberg a fost inregistrat pe un tur de pista (4,326 km) in 1min.10sec.401/1000, reusind sa-l devanseze pe coechipierul sau de la Mercedes, britanicul LEWIS HAMILTON, campionul mondial en titre si actualul lider al clasamentului general, cronometrat in 1min.10sec.709/1000.

Cei doi au fost urmati de finlandezii KIMI RAIKKONEN(Ferrari) — 1min.11sec.028/1000 si VALTTERRI BOTTAS (Williams) — 1min.11sec.452/1000.

Germanul Sebastian Vettel (Ferrari) nu a putut parcurge decat cativa kilometri in aceasta sesiune, fiind tradat de monopostul sau, la fel ca si spaniolul Fernando Alonso (McLaren), confruntat la randul sau cu probleme mecanice, ambii fiind inregistrati cu timpi foarte slabi.

Vineri dupa-amiaza va avea loc cea de-a doua sesiune de antrenamente libere, calificarile pentru Marele Premiu al Austriei fiind programate sambata, cu o zi inaintea cursei propriu zise.