MARELE PREMIU al BELGIEI: NICO ROSBERG s-a impus la SPA-FRANCORCHAMPS

Pilotul german NICO ROSBERG (Mercedes) a castigat, duminica, Marele Premiu al Belgiei, a 13-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de australianul Daniel Ricciardo (Red Bull) si de al doilea pilot Mercedes, britanicul Lewis Hamilton, care a plecat in cursa de pe penultima pozitie a grilei de start, informeaza News.ro.

Germanul Nico Hulkenberg (Force India) a trecut linia de sosire al patrulea, inaintea coechipierului sau, mexicanul Sergio Perez, clasat al cincilea, si a germanului Sebastian Vettel de la Ferrari, al saselea. Pe locurile 7-10 au incheiat cursa de la Spa-Francorchamps, in ordine, spaniolul Fernando Alonso (McLaren-Honda), finlandezii Valtteri Bottas (Williams) si Kimi Raikkonen (Ferrari) si brazilianul Felipe Massa (Williams).

CITESTE SI: MARELE PREMIU al BELGIEI: CURSA de la SPA-FRANCORCHAMPS intrerupta de un ACCIDENT. VIDEO

Dupa noua tururi, cursa a fost oprita pentru 17 minute cu steag rosu, in urma unui accident suferit de danezul Kevin Magnussen de la Renault. Accidentul a avut loc in turul al saselea, cand monopostul Renault a percutat violent zidul de protectie la iesirea din Eau Rouge. Din fericire, pilotul danez nu a patit nimic si a coborat singur din masina. Insa zidul de protectie format din pneuri a fost rupt, iar comisarii au decis sa opreasca MP al Belgiei pentru refacerea zonei afectate. Magnussen a fost dus la spital pentru controale de precautie privind leziuni minore la glezna stanga.

Urmatoarea etapa, Marele Premiu al Italiei, va avea loc, duminica viitoare, la Monza.

Sursa foto: sport