MARELE PREMIU AL ITALIEI: LEWIS HAMILTON S-A IMPUS LA MONZA

Lewis Hamilton (Mercedes) a castigat, duminica, Marele Premiu al Italiei de Formula 1, disputat pe circuitul de la Monza. ​Pe doi s-a clasat Valtteri Bottas (tot Mercedes), iar pe trei Sebastian Vettel (Ferrari). In urma acestei victorii, Hamilton a trecut pe locul intai in clasamentul general al pilotilor.  

Au mai incheiat in puncte urmatorii piloti: Daniel Ricciardo (locul patru – RedBull), Kimi Raikkonen (locul cinci – Ferrari), Esteban Ocon (locul sase – Force India), Lance Stroll (locul sapte – Williams), Felipe Massa (locul opt – Williams), Sergio Perez (locul noua – Force India) si Max Verstappen (locul zece – RedBull).

Lewis Hamilton va urca asadar la conducerea clasamentului general dupa aceasta cursa, avand 238 de puncte, fata de 235 ale lui Vettel. Pe locul 3 este finlandezul Bottas, cu 197 de lungimi. Pentru englez a fost al 4-lea succes din Italia, iar asteptarea se prelungeste pentru Ferrari, care nu a mai castigat acasa de 7 ani. Vettel se lupta in acelasi timp pentru a fi campion mondial, ceea ce ar fi primul titlu mondial pentru scuderia italiana, dupa 10 ani de pauza.

Clasamentul general:

1. Lewis Hamilton 238

2. Sebastian Vettel 235

3. Valtteri Bottas 197

4. Daniel Ricciardo 144

5. Kimi Raikkonen 138

Lewis Hamilton a realizat al 69-lea pole position, depasind recordul lui Schumacher, care avea 68 de clasari pe 1 in calificari.

Sursa foto: sport