Marele Premiu de Formula 1 al Indiei nu va avea loc in 2014

Marele Premiu de Formula 1 al Indiei nu se va disputa in 2014, aceasta cursa urmand a fi reluata in anul 2015, au anuntat, astazi, oficiali ai Federatiei Indiene de automobilism si Bernie Ecclestone, informeaza AFP.

Marele Premiu al Indiei nu va fi organizat in 2014, dar va reveni un sezon mai tarziu printre etapele Formulei 1. Bernie Ecclestone, administratorul drepturilor comrciale ale F1, si-a expimat parerea de rau legata de absenta Grand Prix-ului indian din calendarul de anul viitor, informeaza Mediafax.

“Lunile octombrie si noiembrie ne conveneau mai mult, deoarece conditiile meteo sunt mai bune si e o perioada de sarbatoare in India. Dar nu vor fi probleme daca responsabilii Formulei 1 vor dori ca noi sa organizam cursa in martie”, a declarat Sameer Gaur, presedintele comitetului de organziare, conform sursei amintite.

Calendarul sezonului 2014 va fi anuntat in luna septembrie, dar, conform informatiilor disponibile pana in prezent, se va renunta la Marile Premii ale Indiei si, probabil, Coreei de Sud, si vor aparea trei curse noi fata de anul acesta, Grand Prix-urile Rusiei, Austriei si Marele Premiu al Americii, de la New Jersey.

Sursa foto: corriere.it