Maria Basescu si prima doamna a Estoniei, in vizita la Muzeul Satului

Maria Basescu, sotia presedintelui Romaniei, se afla, miercuri dupa-amiaza, intr-o vizita la Muzeul Satului, fiind insosita de prima doamna a Estoniei, Evelin Ilves. La intrarea in muzeu, sotia presedintelui Estoniei a avut parte de o primire traditionala, cu paine si sare.

Inainte sa ajunga la Muzeul Satului, Maria Basescu si Evelin Ilves au efectuat o vizita la o gradinita din Capitala.

In cursul diminetii, presedintele Estoniei, insotit de sotia sa, a fost primit de seful statului Traian Basescu si de sotia acestuia, Maria Basescu, in cadrul unui ceremonial oficial, pe Platoul Oficial al Palatulului Cotroceni. Cei doi sefi de stat au avut programate convorbiri tête-à-tête, precum si discutii cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale. 

In delegatia Romaniei care i-a intampinat pe oaspetii estonieni s-au aflat consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu, Iulian Chifu si Bogdan Dragoi, purtatorul de cuvant Bogdan Oprea, precum si ambasadorul Romaniei in Estonia Catalin Avramescu si secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe Radu Podgorean.

In cursul serii va avea loc si un dineu de stat oferit de presedintele Traian Basescu si de sotia sefului statului, Maria Basescu, in onoarea presedintelui Republicii Estonia, Toomas Hendrik Ilves, si a sotiei acestuia, Evelin Ilves.