Maria Grapini, amenintata cu remanierea de premierul Ponta. Vezi reactia ministrului pentru IMM-uri

Premierul Victor Ponta a amenintat- o pe  Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, cu remanierea. Ponta a spus, marti dupa-amiaza, ca responsabilitatea relatiei cu mediul de afaceri revine in primul rand chiar ministrului delegat pentru IMM, Maria Grapini, si a subliniat ca, in situatia in care aceasta este nemultumita, asa cum a declarat acesta la un seminar pe tema IMM-urilor, atunci va fi gasit un ministru mai bun.

“Relatia dintre Guvern si mediul de afaceri este in primul rand responsabilitatea doamnei ministru Grapini. Daca e nemultumita, sigur ca o sa gasim un alt ministru mai bun”, a spus premierul, aflat la Vilnius.

In replica, Maria Grapini a declarat ca nu este nicio problema daca va fi remaniata si a adaugat ca se va intoarce in mediul privat. “Nu am absolut nicio problema (n.r. – daca va fi remaniata). Am unde sa ma intorc, vin din mediul privat, nu-i nicio problema”, a declarat Maria Grapini, la RTV. 

Totodata, ministrul Grapini considera ca declaratia premierului Victor Ponta a venit dupa ce presa a relatat doar secvente din declaratia sa si a subliniat ca sunt probleme in eficientizarea institutiilor statului. 

“Probabil premierul a preluat ce-ati spus d-vs, mass-media. Declaratia mea a fost limpede. Nu avem o scoala de antreprenoriat, sunt multi blocatori in sistem, nu toata lumea stie sa faca afaceri. Exista diferenta de viteza in rezolvarea problemelor, institutional vorbind. Trebuie partea publica sa schimbe viteza cu care rezolva problemele, iar partea privata sa-si organizeze business-ul. Nu am vorbit pe mai multe voci. Sunt probleme in eficientizarea institutiilor statului. Cred ca i s-a dat doar o secventa din declaratia mea”, a spus Maria Grapini.

Foto: RTV