MARIA GRAPINI, dupa condamnarea lui Voiculescu: Ma duc cu MARE JENA in Parlamentul European

Europarlamentarul MARIA GRAPINI, vicepresedinte al PC, declarat, vineri, ca se intoarce “cu MARE JENA” in Parlamentul European, dupa condamnarea la zece ani de inchisoare a lui DAN VOICULESCU in dosarul privatizarii ICA.

“Nu m-am asteptat. Dupa ultimele probe care au fost aduse in opinia publica de martori, de procurori, de fosti procurori, de oameni care se pricep la justitie, m-am asteptat la o casare si reluare a procesului cu audierea martorilor si luarea in calcul a probelor aduse. Asta era asteptarea mea, de om care nu ma pricep in justitie. Daca nu se tine cont de probe, de ceea ce spun oamenii care au lucrat acolo – ati vazut si dumneavostra: procurori, fosti procurori-sefi, evaluatori, oameni care stiu despre ce e vorba in dosar – inseamna ca completul de judecata nu a vrut sa tina cont de probe. In momentul in care nu vrei sa tii cont de probe, mi se pare o executie”, a declarat Maria Grapini, citata de stiripesurse.ro.

MARIA GRAPINI crede ca DAN VOICULESCU isi va gasi dreptatea in afara tarii, iar Romania va fi nevoita sa plateasca o suma imensa ca despagubire.

Citeste si: DANIEL CONSTANTIN: Condamnarea lui DAN VOICULESCU este o DRAMA

„Eu inca mai sper sa existe cale de atac in afara. Va spun sincer ca ma duc cu MARE JENA in septembrie in Parlamentul European. Daca am ajuns sa ne cautam toti romanii dreptatea in afara e foarte trist. Cat am fost in Guvern, am vazut cat platit noi pentru acte de justitie nedrepte, sentinte nedrepte in Romania si castigate la drepturile omului, castigate afara. Platim de la buget bani, nu s-a rasfrans aceasta corectare a actului de nedreptate asupra celui care a facut actul de nedreptate. Si aici probabil ca trebuie sa se faca ceva totusi, ca or fi judecatorii exceptie si nu putem sa ne amestecam in actul de justitie, ca asa trebuie sa fie intr-un stat de drept, dar totusi, trebuie sa raspunda pentru ceea ce fac, pentru ca in fiecare sedinta de guvern se punea in discutie sa dam bani de la buget, niste sume imense, pentru ca romanul care si-a castigat dreptatea in afara trebuia sa primeasca banii. Dar primea bani exact pe un act de injustitie, nu de justitie. Si atunci ma gandesc ca si aici se va intampla la fel. Atat timp cat nu sunt probe prin care sa dovedesti ca s-a facut o frauda, nu vad cum poti sa condamni”, a mai spus Grapini.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS DESPRE CONDAMNAREA LUI DAN VOICULESCU

DAN VOICULESCU a fost CONDAMNAT vineri la zece ani de inchisoare cu executare, in Dosarul ICA, pentru spalare de bani.

Sursa foto: jurnalul.ro