MARIA GRAPINI nu intelege de ce a fost RECLAMATA de CSM la Parlamentul European

Europarlamentarul PC MARIA GRAPINI a declarat ca nu intelege de ce a fost RECLAMATA de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) la Parlamentul European.

“Eu nu am inteles notiunea de a reclama, pentru ca eu reclam pe cineva care face parte dintr-o institutie, dar care a vorbit in afara ei, dar eu in plenul parlamentului am vorbit. Ce o sa inteleaga presedintele Parlamentului, ca eu nu am vorbit prin spate, am vorbit in plenul Parlamentului. Exista un regulament si un cod de conduita al eurodeputatilor si m-am incadrat fara probleme acolo. Am constiinta impacata ca nu am adus atingere”, a afirmat MARIA GRAPINI.

Citeste si: CSM: MARIA GRAPINI a afectat INDEPENDENTA JUSTITIEI prin declaratiile despre dosarul ICA. Decizia, transmisa PE

Grapini spune ca, in Parlamentul European, fiecare eurodeputat, din orice tara membra, are voie sa faca o declaratie politica pe orice domeniu.

“E dreptul lor sa judece, problema e ca mi se pare asa… scolareste(…) Eu am spus ca exista suspiciuni, nu m-am legat de fondul dosarului, ci de faptul ca anumite parti s-au extins fara a avea dreptul de aparare. Eu m-am legat de dreptul de aparare si de drepturile omului, nu de altceva. Nu am incalcat cu nimic codul de conduita. Pentru mine e usor straniu dupa 25 de ani sa nu ai dreptul ca cetatean sau ca parlamentar, sa ai teama sa mai faci vreo declaratie politica”, a mai spus europarlamentarul.

Citeste si: CSM a dat-o pe MARIA GRAPINI pe mana INSPECTIEI JUDICIARE

MARIA GRAPINI a spus in fata parlamentarilor europeni ca DAN VOICULESCU a fost condamnat politic, iar confiscarea extinsa, aplicata si tertilor care nu au facut parte din procesul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare reprezinta o amenintare la adresa libertatii presei din Romania.

Plenul CSM a decis sa sesizeze Parlamentul European cu privire la incalcarea independentei Justitiei de catre MARIA GRAPINI.

Sursa foto: incomemagazine.ro