MARIA SHARAPOVA vrea sa renunte la cetatenia rusa din cauza lui VLADIMIR PUTIN

Presa americana a publicat cateva materiale din care reiese faptul ca jucatoarea de tenis Maria Sharapova este foarte hotarata sa renunte la cetatenia rusa din cauza unei legi care a fost adoptata la solicitarea presedintelui Vladimir Putin.

Guvernul de la Kremlin a adoptat o lege prin care toti rusii care mai au si o alta cetatenie sunt obligati sa revina in Rusia pentru a-si declara bunurile pana pe 4 octombrie. Legea a fost pusa in aplicare dupa ce Rusia a primit mai multe sanctiuni internationale, pe fondul conflictului din Estul Ucrainei.

CITESTE SI: ULTIMA ORA: MOTIVUL pentru care SIMONA HALEP a pierdut in fata SARAPOVEI 

Conform jurnalistilor de peste Ocean, aceasta lege va duce la marirea taxelor pentru rusii care au dubla cetatenie, iar mai multi sportivi, printre care si Maria Sharapova, doresc sa renunte la cetatenie.

Nascuta in Siberia, Sharapova impreuna cu intreaga sa familie a emigrat inca de la o varsta frageda in America si locuieste in Florida. Totusi, ea s-a mandrit dintotdeauna cu originile sale rusesti.

CITESTE SI: MARIA SARAPOVA, INVINSA de Ana Ivanovici in semifinalele de la Cincinnati 

In conditiile in care va renunta la cetatenia rusa, Sharapova va avea nevoie de viza pentru a intra in tara in care s-a nascut.

Sursa foto: wtatennis.com