Maria Vasii, avocata Cioaca: Noua expertiza ADN va demonstra nevinovatia politistului

Maria Vasii, avocata care il apara pe Cristian Cioaca, este convinsa ca efectuarea unei noi expertize medico-legale pentru determinarea profilului ADN, va demonstra nevinovatia clientului sau!

Maria Vasii, a declarat, vineri, la Curtea de Apel Pitesti, la un nou termen in dosarul de omor al politistului, ca “ a fost ilegal modul in care au fost ridicate probele, ilegal a fost modul in care au fost pastrate, evaluarile au fost facute in afara legii. Dumneavoastra ati primit de-a lungul anilor informatii ca exista o dovada pretins stiintifica cu privire ca a fost gasit sangele Elodiei si ca in ceea ce il priveste pe clientul meu exista probe certe ca el este autorul crimei. Judecatorii au nevoie sa cunoasca adevarul pentru ca aceasta condamnare a clientului meu, in prima instanta, se arata a fi o decizie gresita si fara un fundament legal. In aceste conditii, prima data expertii vor trebui sa decida daca acele urme ridicate reprezinta sau nu sange, va rog sa aveti in vedere ca in chiar rapoartele prezente la dosar, aceeasi urma era identificata ca find sange intr-un raport si in alt raport aceeasi urma era identificata ca fiind adeziv.

Aceste neconcordante nu or sa mai fie posibile dupa ce se vor face aceste noi examinari in cadrul acestei expertize, aceste evaluari vor arata adevarul afirmat de clientul meu si anume ca nu si-a omorat sotia, ca nu exista nicio dovada ca sotia sa este o persoana moarta si nu este o persoana in viata.”

Ea a mai afirmat ca “se asteapta” ca, odata cu solutionarea noii expertize medico-legale pentru determinarea profilului ADN, Cristian Cioaca sa fie pus in libertate si scos de sub urmarire penala.

“Ca atare nu am dubiu ca in baza acestor lucrari clientul meu se va intoarce acolo unde ii este locul, alaturi de familia sa si alaturi de copilul sau. Banuiesc ca punerea in libertate a clientului meu va fi solutionata odata cu solutionarea apelului, deocamdata clientul meu este tinut sub o acuzatie grava si practica este ca aceste cazuri sa fie solutionate cu inculpatii in stare de arest, dar odata cu solutionarea apelului ne asteptam la punerea in libertate a clientului meu si de scoatere de sub acuzatie”, a declarat avocata Maria Vasii.

Prezenta, de asemenea, la termenul de vineri, de la Curtea de Apel Pitesti, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a spus ca decizia de efectuare a unei noi expertize medico-legale are ca scop “tergiversarea dosarului” si ca va formula “plangeri impotriva acestor acte ale justitiei care incalca dreptul victimei”.

Sursa foto: enational.ro