Marian MARZAC a “VANDUT” ASF pentru un Audi A8

Fostul membru al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) Marian MARZAC a divulgat tematica si datele controalelor inopinate, in schimbul unei limuzine Audi A8, la un pret subevaluat fata de pretul de catalog.

MARZAC, alaturi de Ilie Carabulea si Dan Radu Rusanu, a divulgat date privind controalele ASF la societatea Carpatica Asig si ca s-a straduit, prin conexiuni colegiale, sa impiedice ASF sa ia masuri fata de aceasta societate de asigurari, se arata in rechizitoriul procurorilor, citat de Mediafax.

Procurorii noteaza ca “in schimbul acestor foloase necuvenite, MARZAC Marian, in calitatea deja dobandita de membru neexecutiv in cadrul conducerii ASF, a actionat in asa fel incat, si prin influentarea altor functionari cu functii de conducere ori de executie din cadrul ASF, nu si-a exercitat functiile de supraveghere si control, asigurand protectie societatii de asigurari Carpatica”.

Citeste si: Ilie Carabulea, in arest la domiciliu

Mai mult, oamenii legii spun ca Marzac i-a cerut secretarului general al ASF sa “sustraga” un document, trimis din greseala institutiei de o angajata a Carpatica, care prezenta incalcari grave ale limitelor mandatului conferit lui Marzac si care risca sa declanseze un control automat asupra activitatii Carpatica, arata DNA. Documentul respectiv, noteaza anchetatorii, releva incalcari grave ale limitelor mandatului conferit lui Marzac, in perioada in care acesta detinuse functia de director general la Carpatica, incalcari savarsite cu ocazia incheierii unui contract privind comisioanele acordate unui broker de asigurari.

Citeste si: DAN RADU RUSANU a fost trimis in JUDECATA

Sursa foto: wall-street.ro