Marian Muhulet: In mai putin de 6 luni, vom sti daca au fost voturi ilegale la prezidentiale

Vicepresedintele Autoritatii Electorale Permanente, Marian Muhulet, a declarat, marti, ca au inceput verificarile asupra listelor electorale, de la alegerile prezidentiale din 2 si 16 noiembrie si ca rezultatele vor fi prezentate “in mai putin de sase luni”, informeaza Agerpres.

Totodata, Marian Muhulet a precizat ca arhiva a fost predata, la AEP, in urma cu doua saptamani.

Mondo News iti recomanda si: RUSINOS! CNA: TVR A DIFUZAT O SINGURA STIRE IN CAMPANIA ELECTORALA. ROMANIA TV, 22.000 DE SECUNDE CU PONTA, 0 CU IOHANNIS

“AEP, inainte de turul I din 2 noiembrie, a avut o procedura de achizitie publica in derulare. A fost desemnata o firma castigatoare in acest sens, care s-a si apucat de lucru in acest moment, urmeaza sa va prezentam concluziile in mai putin de sase luni, daca au fost voturi ilegale la alegerile pentru presedintele Romaniei — 2014, turul I si turul II. Concluziile la care o sa ajungem, daca vor fi in sens negativ, ca de fiecare data le vom pune la dispozitie IGPR si Parchetului General, care mai departe vor desfasura operatiuni specifice”, a aratat Muhulet.

Citeste si: Legea privind votul prin corespondenta, respinsa de Camera Deputatilor

Pe de alta parte, Muhulet a explicat ca, pe listele electorale permanente, exista toate CNP-urile cetatenilor cu drept de vot la data alegerilor, cu domiciliul in Romania.

“Toate acele liste intra in verificare, se verifica listele permanente cu listele suplimentare, listele suplimentare intre ele, la toate sectiile de votare; concluziile reies”, a mai spus Marian Muhulet.