MARIAN MUNTEANU: Ma DELIMITEZ de tot ceea ce inseamna DOCTRINA LEGIONARA

Ma delimitez de tot ce inseamna doctrina legionara si, de fapt, m-am delimitat inca din vremea aceea, a declarat MARIAN MUNTEANU pentru B1 TV.

 Propus de liberali pentru Primaria Capitalei, acesta a raspuns criticilor care l-au vizat in ultima vreme si a sustinut ca nici macar nu a avut vreo participare ”in acest domeniu”.

Intrebat daca se delimiteaza de tot ceea ce insemana doctrina legionara, MUNTEANU a raspuns:  ”am repetat-o de o suta de ori. Cred ca in aceste saptamani aproape in fiecare zi am facut acelasi lucru. Ma delimitez si acum, dar am facut-o si in vremea aceea. Nu acum, in anii aceia. Chiar si in intalnirile cu fostii detinuti politici, dintre care unii erau fosti simpatizanti ai acelei zone, am facut aceste delimitari. Le-am facut si in scris, dar nimeni nu le citeaza”.

Intrebat daca ar fi corect titlul ”MUNTEANU: ma delimitez de tot ce inseamna legionarism”, acesta a raspuns: ”absolut. Nu am avut o participare in acest domeniu. Eu, insa, in anumite contexte, am participat la reuniuni sau la dezbateri in general legate de activitatea fosilor detinuti politici, chestiuni cu caracter istoric, nu caracter politic. Din punct de vedere politic am sustinut principii foarte clare. Le-am afirmat atat in viata publica, cat si in documente, mesaje, acte oficiale pe care le-am emis sau la care am contribuit”.

CITESTE SI: VASILE BLAGA: PNL nu va renunta la candidatura lui MARIAN MUNTEANU la Primaria Capitalei

Referitor la ideologia crestina, acesta a afirmat: ”Cred ca in momentul in care discutam de o constructie a unui stat cu efecte pentru intreaga populatie, trebuie sa tii cont de toate componentele vietii sociale, economice, culturale si spirituale. Intr-o tara nu exista numai oameni de un fel. Nu cred ca am o opinie mai puternic procrestina decat o avea Bratianu insusi, care nu era un anticrestin. Faptul ca in Romania exista o majoritate enorma crestina, 90 si ceva la suta din oamenii acestei tari sunt crestini, pentru numele lui Dumnezeu, oare ei nu au drepturi? In momentul in care vorbesti despre orice masura administrativa, orice proiect, tu trebuie sa tii cont de dorintele, de obiectivele, de dezideratele cetatenilor pe care ii reprezinti, a tuturor, nu numai de un grup sau altul. Toti au drepturi in tara asta”.

Cat despre demersurile de construire a moscheei de la Bucuresti, MARIAN MUNTEANU considera ca discutia trebuie amanata pentru ca ne aflam intr-un moment delicat. Acesta a mai declarat ca pledeaza pentru o abordarde rationala si echilibrata.

CITESTE SI: MONICA MACOVEI CONTINUA ATACURILE LA MARIAN MUNTEANU SI GABRIELA FIREA

”Am spus foarte clar: noi cu Turcia avem o relatie speciala, este aliatul nostru strategic si partener in NATO, avem cu poporul turc un puternic tratat de prietenie semnat acum 80 de ani. Sunt convins ca ar trebui discutat cu partenerii nostri turci si ceva imi spune ca s-ar putea sa inteleaga si dansii ca, in contextul actual, lucrurile trebuie abordate cu intelepciune si prudenta. Nimeni nu doreste tulburari sau extremism de niciun fel.

Poate ar trebui amandata aceasta discutie pentru ca lucrurile sa se aseze in locul lor. Credeti ca, nu numai in Romania, dar in Europa este un moment de acalmie, de pace, de relaxare?

Suntem intr-un moment foarte delicat si foarte dificil. Pledez pentru o abordarde rationala, echilibrata a acestui aspect si sunt sigur ca reprezentantii cetatenilor in primul rand si cultele religioase toate se vor consulta cu cei care au aceasta initiativa, mai ales cu Muftiatul, si vor gasi o solutie”, a explicat MUNTEANU.

 Sursa foto: evz