MARIAN OPRISAN are emotii: Curtea de Apel Cluj se pronunta in dosarul CAPRIOARA

PRESEDINTE CJ VRANCEA, PSD, MARIAN OPRISAN, DOSAR CAPRIOARA, PRONUNTARE, CURTE APEL CLUJ, ABUZ IN SERVICIU, FALS, UZ DE FALS,

Curtea de Apel Cluj urmeaza sa se pronunte, marti, in procesul in care presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, MARIAN OPRISAN, este acuzat de fapte de coruptie, dupa ce DNA a formulat apel impotriva unei sentinte prin care acesta fusese achitat.

Pe 6 februarie 2015, MARIAN OPRISAN a fost achitat de o instanta a Judecatoriei Cluj-Napoca in dosarul “CAPRIOARA”, in care a fost acuzat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) de ABUZ in SERVICIU si de FALS si UZ de FALS, dar DNA a formulat apel.

CITESTE SI: EROARE JUDICIARA: OPRISAN a fost ACHITAT de procurori. MOTIVAREA INSTANTEI 

In iunie 2006, procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Oprisan pentru savarsirea infractiunilor de ABUZ in SERVICIU, utilizarea creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, FALS si UZ de FALS. Procurorii DNA l-au invinuit pe presedintele CJ Vrancea pentru cheltuirea in mod nelegal a 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar si pentru modul cum s-a achizitionat Complexul Turistic “CAPRIOARA”.

In rechizitoriu se arata ca mai multe drumuri comunale au fost pietruite fara ca acest lucru sa fie necesar, unele dintre lucrari au fost executate in mod fictiv sau incomplet, desi banii au fost platiti de catre CJ Vrancea in avans. Potrivit procurorilor DNA, MARIAN OPRISAN a negociat si achizitionat, fara hotararea necesara a CJ si fara avizele de specialitate ale comisiilor din Consiliu, Complexul Turistic “CAPRIOARA”, in jurul caruia detinea, impreuna cu membrii familiei, opt hectare de teren. Pentru aceasta achizitie, MARIAN OPRISAN ar fi alocat ilegal 17 miliarde lei vechi din fondurile publice ale CJ Vrancea. In plus, acesta ar fi intocmit si inaintat Guvernului o adresa falsa prin care a solicitat si obtinut trei miliarde lei vechi din fondul de rezerva al Executivului, dar pretextele invocate in adresa erau false, iar banii ar fi fost utilizati tot pentru achizitia complexului.

CITESTE SI: MARIAN OPRISAN a fost ACHITAT in DOSARUL CAPRIOARA

DNA a retinut, la momentul trimiterii in judecata, un prejudiciu de 1,5 milioane euro in dauna Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), alti circa 600.000 euro in dauna Consiliului Judetean Vrancea si aproape 75.000 euro paguba la bugetul Guvernului.

Sursa foto: realitatea.net