MARIAN OPRISAN este audiat in dosarul REFERENDUMULUI: Este un dosar POLITIC. UPDATE

MARIAN OPRISAN, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, s-a prezentat, luni dimineata, la sediul Curtii Militare de Apel, acolo unde este audiat de procurori, ca martor, in dosarul REFERENDUMULUI in care este judecat ministrul LIVIU DRAGNEA, informeaza postul B1 TV.

 In timpul audierii, MARIAN OPRISAN a facut precizari cu privire la modul in care organizatia judeteana Vrancea a PSD si-a mobilizat activul de partid in ziua referendumului din 2012, precum si la aplicatia informatica folosita de PSD pentru a contabiliza prezenta la vot, informeaza Agerpres.

Astfel, MARIAN OPRISAN a declarat ca el si colegii sai de partid din Vrancea nu si-au facut decat datoria, “aceea de a participa activ pentru a stimula participarea cetatenilor la vot”. El a precizat ca, la nivelul judetului Vrancea, PSD si-a creat structuri pentru fiecare sectie de votare din orase, iar membrii de partid au avut misiunea sa mearga din casa in casa pentru a convinge alegatorii sa iasa la vot.

CITESTE SI: MARIAN OPRISAN a fost ACHITAT in DOSARUL CAPRIOARA

Asemenea structuri exista si in alte judete, Oprisan oferind ca exemplu Bacau, Teleorman sau Valcea. “Majoritatea organizatiilor de partid au asemenea structuri in jurul sectiilor de votare din orase si municipii. Practic, un responsabil de scara isi cunoaste vecinii si in ziua votului merge din casa in casa si le spune ca e de datoria lor sa voteze. In democratiile consolidate, precum in SUA, cetatenii sunt adusi in mod organizat cu autocarul. Vine autocarul, opreste la 500 de metri de sectia de votare, iar activistul republican sau democrat face prezenta. La noi impropriu se numeste turism electoral”, a spus MARIAN OPRISAN. 

CITESTE SI: EXPERTELE CONTABILE din dosarul lui MARIAN OPRISAN, puse sub CONTROL JUDICIAR 

Seful CJ Vrancea le-a explicat judecatorilor ca o aplicatie informatica pentru a indica prezenta la vot, asemanatoare cu cea de la PSD, a fost folosita si de PDL la alegerile parlamentare din 2008 si prezidentiale din 2009, chiar cu ajutorul STS. MARIAN OPRISAN a mai spus ca el nu a organizat nicio tombola in ziua votului si nici nu s-a conformat sugestiilor venite de la structura centrala a PSD, pentru ca se bazeaza mai mult pe experienta sa politica.

“Pentru consolidarea statului de drept, acest dosar este o jignire la adresa judecatorilor, pentru ca este un dosar politic. LIVIU DRAGNEA nu a incalcat legea. Am stabilit impreuna sa ne facem datoria fata de Romania”, a adaugat MARIAN OPRISAN.

Sursa foto: adevarul.ro