MARIAN OPRISAN, raspuns pentru LAURA KOVESI

Laura Codruta Kovesi a sesizat la CSM judecatorii clujeni din dosarul Oprisan pe motiv ca amana judecarea cauzei de peste 8 ani. Procurorul sef DNA a sesizat inspectia judiciara din cadrul CSM referitoare la posibile abateri disciplinare in  acest dosar.

Oprisan sustine ca toata aceasta tergiversare vine din cauza excesului de zel al procurorilor DNA.

„Ca urmare a faptului ca DNA a sesizat inspectia judiciara in legatura cu dosarul de la Judecatoria Cluj-Napoca, in care am calitatea de inculpat, doresc sa fac cateva precizari, pentru o corecta informare a opiniei publice.

Citeste si: DNA sesizeaza CSM privind amanarile de 8 ani in dosarul lui MARIAN OPRISAN

Am afirmat, si continui sa afirm, ca in acest dosar, eminamente politic, am interesul sa imi demonstrez nevinovatia si nu sunt nici o secunda interesat de tergiversarea cauzei sau de prescrierea faptelor, asa cum s-a specificat!

In acelasi timp, vreau sa subliniez ca, daca acest dosar s-a prelungit timp de 8 ani de zile, acest fapt s-a datorat, in exclusivitate, excesului de zel al procurorilor DNA care au solicitat, de mai multe ori, stramutarea dosarului de la o instanta la alta. Si sunt surprins ca doamna procuror-sef Laura Codruta Kovesi nu are cunostinta de aceste chestiuni.

De asemenea, cred ca DNA uita sa mentioneze problemele grave ale sistemului juridic din Romania pe care le dezbat, ori de cate ori au ocazia, magistratii si asociatiile profesionale ale acestora. Altfel, nu s-ar uita faptul ca magistratii judecatori au sute de dosare in lucru si, ca urmare a acestui fapt, actul de justitie nu poate fi savarsit cu celeritate, presa consemnand, de altfel, solicitarile magistratilor de a fi degrevati de alte dosare atunci cand au spre solutionare cauze complexe.

Nu in ultimul rand, doresc sa vorbesc si despre conotatia politica a dosarului meu si cum eu consider o ”coincidenta” faptul ca, in urma cu doar cateva zile, europarlamentarul PDL Monica Macovei a vorbit despre dosarul meu la un post de televiziune, iar la o diferenta de cateva zile procurorul sef al DNA hotaraste sa seze inspectia judiciara a CSM pe motiv ca aceasta cauza, al carei subiect sunt, ar fi fost tergiversata.

Mai mult decat atat, este evident ca un demers care tine strict de activitatea interna a unei institutii, precum DNA, si care nu este de interes public cel putin pana la solutionarea de catre CSM, a fost totusi scos in spatiul public, ceea ce nu poate fi interpretat, fara niciun dubiu, decat ca o forma de presiune asupra magistratilor Judecatoriei Cluj-Napoca. Si asta in conditiile in care comunicatul DNA nu face referire la sesizarea Inspectiei Judiciare pentru toate dosarele aflate de mai multi ani pe rolul instantelor de judecata, asa cum ar fi fost normal si corect.Consider existenta DNA benefica, la fel cum consider ca functionarea independenta a justitiei este benefica, numai ca sub aceasta umbrela, anumiti oameni politici cu influenta in zona justitiei, nu au facut altceva decat sa faca dosare politice si sa dea ordin parchetelor sa urmareasca oamenii politici si nu fapte.

Afirm cu tarie ca in acest dosar care dureaza de opt ani de zile, eu, Marian Oprisan, nu am facut nici macar o cerere de amanare!
Faptul ca acum se incearca insinuarea ideii ca acest dosar este tergiversat pentru a-mi folosi mie, nu face altceva decat sa serveasca inca o data intereselor politice ale PDL si altor formatiuni de dreapta care spera, inca o data, sa ii manipuleze pe cetatenii acestei tari folosind tema anticoruptiei.

Asa cum am mai spus, interesul meu este acela de a-mi demonstra nevinovatia si nu de a tergiversa procesul, asa cum sustin reprezentantii PDL si DNA”, a declarat Oprisan, prin intermediul unui comunicat de presa.

Sursa foto:sansanews.ro