MARIAN PETRACHE: Am trimis o circulara alesilor locali PNL si i-am avertizat ca isi pot PIERDE mandatul

Secretarul general al PNL, MARIAN PETRACHE, a declarat marti ca a transmis alesilor locali PNL o adresa in care ii avertizeaza asupra faptului ca si-ar putea PIERDE mandatul daca parasesc partidul si ordonanta de urgenta a Guvernului care permite migratia politica este constatata neconstitutionala.

”Am trimis o adresa in teritoriu si am spus ca, dupa parerea mea, ordonanta sigur va pica la Curtea Constitutionala si exista riscul sa ramanem fara primari. (…) Daca se revine la legea dinainte si el a facut cerere de schimbare a partidului pe a carui lista a fost ales, isi pierde mandatul”, a spus secretarul general al PNL.

Citeste si: VICTOR CIORBEA: Nu am vazut inca OUG privind alesii locali, voi da un raspuns “de saptamana viitoare incolo”

Petrache a mentionat ca PNL va ataca ordonanta de urgenta a Guvernului la Curtea Constitutionala si nu se simte vinovat pentru cei care ar putea pierde mandatul de ales local.

”Un primar, cand intra in campanie, promite lucruri cetatenilor ca sa fie ales. Cetatenii il aleg in baza programului pe care l-a propus si a calitatii lui ca om si dupa aia constata ca nu are bani si apoi apare mituitorul. Mituitorul fiind Guvernul Romaniei. E posibil ca unii primari sa cada tentatiei mituirii Guvernului, pentru ca el are obligatia fata de cetateni. Vinovatul principal este mituitorul in cazul asta, pentru primarul saracu nu are ce sa faca. Eu sper ca primarii PNL sa nu cada prada ispitei si sa ia acei bani, cati or fi, doi arginti, pentru ca in mod normal trebuie sa rezolvam problema cu mituitorul, Guvernul Ponta”, a declarat Petrache, citat de Mediafax.

Citeste si: LUDOVIC ORBAN: Vom cere in instanta si la Curtea Cinstitutionala INCETAREA MANDATULUI oricarui ales care schimba partidul

OUG care permite migratia alesilor locali fara ca acestia sa isi piarda mandatul a fost publicata in Monitorul Oficial.