Marian Petrache: PNL si PDL trebuie sa creeze un mare partid de dreapta. Iohannis vine cu un proiect pe 10 ani

Fuziunea PNL cu PDL ar putea dura 3 ani, potrivit unor surse politice, care il citeaza pe presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis. Astfel, fuziunea dintre cele doua partide ar putea avea loc abia in 2016, pana atunci urmand a fi finalizat procesul de colaborare pentru alegerile locale si parlamentare.

Mai multi liberali au spus ca fuziunea completa trebuie amanata dupa prezidentiale, scrie si site-l pesurse.ro.

Vicepresedintele PNL, Marian Petrache, a declarat, miercuri, ca PNL si PDL trebuie sa se coalizeze intr-un partid de talia PSD si a adaugat ca Iohannis va veni cu un proiect pe 10 ani care are ca obiectiv crearea acestui mare partid de dreapta.

CITESTE SI: CUM VOR FI ALESI VICEPRESEDINTII PNL

“Trebuie sa apara un partid de talia PSD si daca nu gresim, putem sa castigam alegerile prezidentiale. Ieri am inceput intalnirile cu delegatii la congres si Klaus Iohannis a spus ca el vine cu un proiect pe 10 ani si principalul obiectiv este crearea acestui partid de dreapta”, a declarat Petrache.

In opinia liberalului, principalul repros pe care i-l aduce lui Traian Basescu este acela ca “nu a reusit sa ne adune pe toti intr-un proiect mare pentru Romania”.

Intrebat cum comenteaza zvonurile potrivit carora Crin Antonescu ar rvea sa candideze la alegerile prezidentiale din toamna, Marian Petrache a replicat: “Nu e interesat acum de prezidentiale. Se speculeaza, incercand sa se mai faca o fisura in aceasta fuziunea, creata de Crin Antonescu. Cele doua partide au tot interesul sa aleaga pentru candidatura pe cel mai bine plasat om”, a mai spus Petrache.