MARIAN PETRACHE: RENATE WEBER si NORICA NICOLAI au fost EXCLUSE din PNL pentru ca au refuzat sa isi dea DEMISIA

Secretarul general al Partidului National Liberal (PNL), MARIAN PETRACHE, a declarat joi, la Botosani, ca EXCLUDEREA din partid a celor doi europarlamentari, RENATE WEBER si NORICA NICOLAI, este “fireasca”, in conditiile in care cele doua au refuzat sa isi dea demisia din cadrul formatiunii.

El a declarat ca PNL a ajuns in situatia de a le exclude pe RENATE WEBER si NORICA NICOLAI din cauza refuzului acestora de a parasi partidul ca urmare a neinscrierii in Partidul Popular European (PPE).

Citeste si: NORICA NICOLAI si RENATE WEBER, EXCLUSE din PNL. PRECIZARI de la IONUT STROE. UPDATE

“Am stat de vorba personal atat cu doamna Renate Weber, cat si cu doamna Norica Nicolai. Le-am explicat care e situatia. Mi-au spus ca ele isi pastreaza optiunea pentru grupul ALDE. Le-am rugat frumos sa isi dea demisia din partid pentru a nu ne pune pe noi intr-o situatie delicata. Nu au vrut sa isi dea demisia”, a explicat MARIAN PETRACHE.

MARIAN PETRACHE a subliniat ca masura afilierii PNL la PPE a fost luata in cadrul forurilor statutare ale partidului, iar membrii formatiunii care se opun unei astfel de masuri se regasesc in afara PNL. ‘Toti membrii trebuie sa se supuna acestei decizii, ca asa e firesc si normal’, a mai adaugat MARIAN PETRACHE.

Citeste si: Renate Weber pleaca din PPE si revine in grupul ALDE din Parlamentul European

Conducerea vechiului PNL a decis excluderea europarlamentarilor RENATE WEBER si NORICA NICOLAI din partid deoarece au incalcat statutul, decizia finala urmand sa fie luata de Biroul Politic National al noii formatiuni care se va reuni pe 10 iunie, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al liberalilor, IONUT STROE.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro