Marian Preda: Basescu e bunicul spiritual al PMP. Udrea nu a avut niciun rol in pregatirea statutului

marian_preda_miscarea_populara

Presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, a declarat, marti, ca Traian Basescu este bunicul spiritual al Partidului Miscarea Populara (PMP) si a subliniat ca Elena Udrea nu a avut niciun rol in pregatirea statului partidului si nu a avut mandat sa anunte lansarea formatiunii.

“Probabil doamna Udrea a avut o oglinda fermecata in care a intrebat: «Oglinda, oglinjoara, cine este cel mai frumos partid de dreapta din tara?» si i s-a spus ca nu este PDL si a anuntat ca PMP va fi probabil cel mai importat partid de dreapta din Romania”, a explicat Preda, intr-o conferinta de presa cu prilejul lansarii Partidului Miscarea Populara.

Presa a mai precizat ca presedintele Traian Basescu a fost doar informat si nu s-a implicat deloc in desmnarea membrilor din Comitetul de Initiativa Nationala sau in desemnarea preseditnelui interimar Eugen Tomac.

“Propunerea privind Comitetul de Initiativa Nationala si a presedintelui interimar Eugen Tomac a venit de la membrii fondatori ai Fundatiei, eu l-am contactat pe Eugen Tomac si i-am propus in virtutea relatiei cu presedintele. L-am informat pe presedinte, dar domnul presedinte nu s-a implicat deloc in desemnarea membrilor Comitetului de initiativa nationala”, a mai spus Preda.

“Fundatia infiinteaza partidul, deci metaforic domnul presedinte este bunicul spiritual al partidului. Partidul continua programul de reforme si modernizare a Romaniei inceput de Traian Basescu. Domnul presedinte a spus la un moment dat ca Fundatia va avea nevoie de un vector politic, l-am informat pe presedinte cand a inceput procesul de strangere de semnaturi pentru partid, dar domnia sa nu s-a implicat in procesul deciziei”, a incheiat Preda.

Foto: dcnews.ro