MARIAN VANGHELIE ramane in AREST PREVENTIV. UPDATE

MARIAN VANGHELIE vrea sa iasa din ARESTUL PREVENTIV si contesta la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) decizia judecatorilor care i-au respins cererea de a fi cercetat in AREST la DOMICILIU. Pana in prezent, primarul suspendat al sectorului 5 nu a reusit sa schimbe masura arestului cu una mai blanda, cea a controlului judiciar ori arestul la domiciliu, informeaza postul B1 TV.

UPDATE 18.44: Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis marti ca primarul suspendat al Sectorului 5, MARIAN VANGHELIE, sa ramana in AREST PREVENTIV, in dosarul in care este cercetat de procurorii DNA pentru coruptie.

Magistratii au respins o contestatie a lui MARIAN VANGHELIE, dupa ce el primise o decizie nefavorabila pe 21 mai privind inlocuirea ARESTULUI PREVENTIV cu cel la domiciliu.

UPDATE 14.54: OANA MIZIL, iubita lui MARIAN VANGHELIE, a fost prezenta la Inalta curte de Casatie si Justitie, unde s-a judecat contestatia la decizia judecatorilor care au respins cererea ca edilul sa fie cercetat in arest la domiciliu, si a declarat ca in continuare crede in nevinovatia acestuia.

”Este un tatic fericit. Este departe de mine, de familie, speram sa vina acasa. Eu cred in continuare in nevinovatia lui. Suntem o familie unita. Eu am crescut intr-o familie mare,  unita si cred in nevinovatia lui”, a spus OANA MIZIL.

Si avocatul lui MARIAN VANGHELIE, Cristian Ene, a precizat ca acesta ar putea obtine o masura mai blanda pentru ca exista “un text de lege care prevede aceasta circumstanta favorabila oricarui inculpat care se afla in ipostaza placuta de a deveni tata”.

Cristian Ene spune ca este necesar ca judecatorii sa constate ca au aparut elemente noi in favoarea clientului sau. In plus, acesta este de acord si cu masura arestului la domiciliu, fiind o solutie mai putin restrictiva care se aplica in cazul primarului suspendat al Sectorului 5.

DECIZIA pe care magistratii INSTANTEI SUPREME o vor lua dupa analiza contestatiei va fi una DEFINITIVA.

CITESTE SI: VANGHELIE a fost AUDIAT de DNA si a ASISTAT la DESIGILAREA probelor gasite in urma perchezitiilor. UPDATE 

MARIAN VANGHELIE  se afla in AREST PREVENTIV din data de 14 martie fiind acuzat de procurorii DNA pentru SPALARE de BANI, ABUZ in SERVICIU si LUARE de MITA, fapte savarsite din 2007. Acesta ar fi dat contracte unor firme controlate de acelasi om de afaceri, in schimbul carora ar fi primit un procent din sumele respective.

CITESTE SI: MARIAN VANGHELIE ramane in spatele GRATIILOR

Sursa foto: adevarul.ro