MARIAN VANGHELIE, la ICCJ: SEMNATURILE au fost stranse pentru MIRCEA DIACONU. OANA MIZIL confirma. Reactia actorului

Primarului sectorului 5, MARIAN VANGHELIE, a spus, joi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde s-a judecat contestatia la masura arestarii preventive, ca SEMNATURILE pentru campania electorala la alegerile europarlamentare au fost stranse pentru MIRCEA DIACONU si nu pentru ELENA BASESCU.

UPDATE 17.11: Europarlamentarul MIRCEA DIACONU a precizat joi ca el a primit foarte multe semnaturi in Campania electorala pentru alegerile europarlamentare.

“Am primit foarte multe liste de semnaturi in campanie. Aveam peste 200.000 si la un moment dat am iesit pe televizoare sa le spun sa se opreasca. Eu am depus 117.000 de semnaturi, mai bine de jumatate in plus fata de cele necesare. Restul semnaturilor sunt in saci, la mine acasa, in pivnita”, a spus MIRCEA DIACONU.

Intrebat daca Marian Vanghelie i-a trimis liste de semnaturi, Mircea Diaconu a spus ca nu stie. “Nu stiu, dar daca veneau de la Vanghelie veneau cu niste ghiocei, nu era asa. Oricum, mi se pare o problema falsa, nu are relevanta (…) Ca sa va spun, in campanie am avut si o semnatura de la Basescu, era de la un cetatean pe care il chema Basescu”, a mai precizat MIRCEA DIACONU.

UPDATE 17.06: OANA MIZIL, iubita lui MARIAN VANGHELIE, a confirmat joi, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, faptul ca primarul Sectorului 5 a strans semnaturi pentru MIRCEA DIACONU.

”Nu stiu ce s-a intamplat cu semnaturile. Sunt foarte mahnita. Stiu ca Marian a strans semnaturi pentru Mircea Diaconu, le-am vazut si eu. Marian il aprecia foarte mult pe domnul Diaconu. S-a sfatuit cu mine si i-am spus: da, ajuta-l pentru ca acest om are nevoie de aceste semnaturi. Le-am vazut personal, am vazut dosrele cu ochii mei”, a spus OANA MIZIL.

Totodata, iubita lui MARIAN VANGHELIE a precizat ca niciodata nu au fost stanse semnaturi pentru candidatura ELENEI BASESCU.

”Niciodata nu a fost vorba despre semnaturi pentru doamna Elena Basescu. De multe ori Marian imi spunea ce face in zona politica pentru ca, fiind si eu in politica, imi dadeam cu parerea. Stiu ca atunci cand se mergea pe teren, oamenii, daca ne apreciau pe noi, asa cum il apreciau si pe domnul Diaconu, semnau”, a declarat OANA MIZIL.

”Marian, uman si din respect pentru activitatea profesionala a lui Mircea Diaconu, a vrut sa il ajute, a vorbit cu el la telefon si de la mine de acasa”, a mai precizat OANA MIZIL.

La iesirea din sala de judecata, intrebat de jurnalisti daca s-au strans semnaturi pentru MIRCEA DIACONU sau pentru ELENA BASESCU, MARIAN VANGHELIE a raspuns: “DIACONU”.

Citeste si: ICCJ va discuta, joi, contestatia depusa de MARIAN VANGHELIE

MARIAN VANGHELIE a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pe 14 martie in dosarul in care este acuzat de luare de mita pentru favorizarea firmelor omului de afaceri MARIN DUMITRU in atribuirea unor contracte de lucrari publice ale Primariei Sectorului 5. Edilul a fost incarcerat, sambata dimineata, in arestul Politiei Capitalei.

Citeste si: MARIAN VANGHELIE a incercat sa-I impresioneze pe judecatori cu STUDIILE sale pentru a scapa de AREST

Procurorii DNA sustin ca din 2007 pana in prezent, MARIAN VANGHELIE, in schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe omul de afaceri Marian Dumitru sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, contracte in valoare totala de aproximativ doua miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice Vanghelie a perceput un “comision” de aproximativ 20 la suta din valoarea contractelor incheiate intre primaria Sectorului 5 si institutii din subordinea acesteia, pe de o parte, si societatile controlate de catre omul de afaceri, pe de alta parte.

Sursa foto: sighet247.ro