AVEREA lui MARIAN VANGHELIE si cea a OANEI MIZIL, puse sub SECHESTRU

Primarul susspendat al Sectorului 5, MARIAN VANGHELIE, a fost adus joi dupa-amiaza la sediul Directiei Nationale Anticoruptiei (DNA) pentru a fi audiat de procurori.

UPDATE 17.17: Procurorii DNA au institutit sechestru asigurator asupra bunurilor lui MARIAN VANGHELIE. Este vorba despre doua apartamente si o masina.

O masura similara a fost luata si in privinta proprietatilor OANEI MIZIL, avand in vedere ca exista “suspiciuni cu privire la un presupus prejudiciu”, potrivit avocatului acesteia.

“Nu sunt conturi. Despre ce vorbim? Bunuri si o masina pe care domnul Vanghelie a vandut-o fratelui. Nu stiu de unde e informatia cu 90 de milioane. Nu stiu de unde e suma de 90 de milioane de euro, nu e real. Cand vom avea informatii, va promit ca vi le dau. Sunt doua apartamente ale domnului Vanghelie. O sa luam o decizie in trei zile. Doamna Mizil nu are niciun bun pe numele dansei, a fost doar o formalitate, i s-a adus la cunostinta. Nu se dau declaratii in faza asta”, a declarat avocatul lui MARIAN VANGHELIE.

Pe de cealalta parte, avocatul OANEI MIZIL a declarat ca procurorii ancheteaza cauza, momentan luandu-se masura sechestrului asiguratoriu.

“S-a dispus instituirea sechestrului pe bunurile celor inculpati in cauza. Vorbim despre faptul ca azi li s-au adus la cunostinta doamnei Oana Mizil si domnului Marian Vanghelie ca proprietatile acestora au fost sechestrate, deorece exista suspiciunea unui presupus prejudiciu”, a declarat avocatul fostului parlamentar.

Totodata, la sediul DNA a venit si iubita lui, OANA MIZIL. Aceasta este insotita de avocatul sau, Cristian Ene. Ea va fi audiata dosarul in care este cercetata cu privire la acte de comert incompatibile cu functia de parlamentar. OANA MIZIL a demisionat din functia de deputat atunci cand cercetarile asupra ei au inceput.

Ea va fi audiata dosarul in care este cercetata cu privire la acte de comert incompatibile cu functia de parlamentar. OANA MIZIL a demisionat din functia de deputat atunci cand au inceput cercetarile asupra ei.

MARIAN VANGHELIE este in arest preventiv, el fiind acuzat de luare de mita, spalare de bani si abuz in serviciu.

Sursa foto: tion.ro