MARIAN VANGHELIE ramane inca 30 de zile in AREST PREVENTIV. UPDATE

MARIAN VANGHELIE a contestat decizia instantei de prelungire a ARESTULUI PREVENTIV. Cererea formulata de edilul suspendat al sectorului 5 se judeca vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

UPDATE 18:44: MARIAN VANGHELIE ramane in arest inca 30 de zile, dupa ce instanta suprema i-a respins contestatia, vineri, in dosarul in care este acuzat de luare de mita pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice ale Primariei Sectorului 5.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au mentinut astfel decizia din 8 aprilie a judecatorului de drepturi si libertati de la instanta suprema, care a prelungit cu inca 30 de zile mandatul de arestare preventiva al primarului suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, emis in 14 martie.

Instanta a respins si contestatia varul lui Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, asociat si administrator al mai multor societati comerciale, acesta urmand sa mai stea 30 de zile in arest.

Tot Curtea Suprema a fost cea care a hotarat ca MARIAN VANGHELIE sa mai stea 30 de zile dupa gratii, asa cum au cerut procurorii DNA. ICCJ apreciaza ca MARIAN VANGHELIE trebuie sa ramana dupa gratii deoarece ar reprezenta un pericol pentru buna desfasurare a anchetei.

CITESTE SI: MARIAN VANGHELIE primea SPAGA in PUNGI DE PLASTIC

Judecatorii INSTANTEI SUPREME considera ca mentinerea in arest a lui MARIAN VANGHELIE ar trebui sa fie o lectie pentru autoritatile locale, un exemplu ca se duce o lupta impotriva coruptiei in aceste institutii.

Sursa foto: jurnalul.ro