Marian Vanghelie vrea sa construiasca peste 25.000 de apartamente in Sectorul 5

Un ansamblu de locuinte urmeaza sa fie construit in zona Ghencea-Alexandriei, pe un teren din care Primaria Sectorului 5 detine 110 hectare. Edilul Marian Vanghelie a semnat un protocol cu un investitor chinez.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a anunat marti ca a semnat un protocol cu un investitor chinez, pentru un parteneriat public-privat prin care sa fie construite, pe 187 de hectare, circa 25.000 de apartamente sociale si rezidentiale, investitia fiind estimata la peste un miliard de euro.

Ansamblul de locuinte ar urma sa fie construit in zona Ghencea Alexandriei, pe un teren din care Primaria Sectorului 5 detine 110 hectare. Restul terenului este proprietatea MApN, primaria incepand deja demersuri pentru a le obtine, potrivit mediafax.

Pe acelasi teren vor fi construite, potrivit lui Vanghelie, spitale, scoli, gradinite, spatii de recreere, comert si alte functiuni, impreuna cu Shandong Ningjian Construction Group din China, investitor care dezvolta in Craiova un proiect similar.

Totodata, Marian Vanghelie a precizat ca locuintele nu vor fi exclusiv sociale sau exclusiv rezidentiale, urmand sa fie destinate atat pentru cei cu nevoi sociale, cat si pentru persoanele care doresc locuinte rezidentiale. La Primarie sunt peste 10.000 de cereri pentru locuinte.

sursa foto: dcnews.ro