Mariana Campeanu, cu ochii in lacrimi: De ce sunt vinovata? Ca nu am facut aceste eforturi si n-a murit si nu e in carut?

Maria Campeanu a vorbit pentru prima oara de la scandalul declansat in jurul sau, din cauza pensiei pe care i-ar fi  acordat-o privilegiat sotului sau, Iulian Campeanu, pe vremea cand era sefa a Casei de Pensii Ilfov, in 2005.

“Moral, daca vreti, nu stiu, poate doar ca nu am fost suficient de atenta la vremea respectiva, sa iau toate actele, sa ma uit pe ele, sa le verific”, a spus ministrul Muncii in platou la Romania Tv.

Jurnalistii i-au sugerat ministrului ca oamenii ii reproseaza faptul ca pensia i-a fost acordata lui Iulian Campeanu la Casa de Pensii Ilfov, acolo unde Mariana Campeanu era sefa in 2005, si ca nu a stat la coada ca ceilalti bolnavi din Romania.

In replica, Mariana Campeanu a spus: “Credeti ca daca trimiteam actele intr-un sector din Bucuresti, la colegii mei, stateam la coada? Credeti ca daca dadeam un telefon si trimiteam dosarul la o alta casa de pensii, stateam la coada? Nu stateam!”.

Citeste si: Crin Antonescu: Campeanu a vehiculat ipoteza demisiei. I-am spus ca poate ar fi o varianta buna

Totodata, ministrul Muncii s-a plans ca sotul sau este grav bolnav, ca face tratament pentru cancer si merge mereu la analize.

Cu toate acestea, ea a spus ca familia incearca sa il faca “sa se simta util”, sa nu simta ca este bolnav. In plus, a adaugat ca in filmarea prin care jurnalistii de investigatie au vrut sa demonstreze ca sotul ei este perfect constient si independent “se vede clar ca el se uita in jos” si ca era dezorientat.

“Atunci cand te straduiesti timp de zece ani de zile si faci atatea eforturi ca sa-ti pastrezi tatal, sotul, pe o linie de echilibru, sa faci tot posibilul ca el sa se simta normal si sanatos, sa-i dai atributii, responsabilitati importante in perioada in care nu este in criza e o lupta de ani de zile care te uzeaza. Te uzeaza, pentru ca efortul este zi de zi si non-stop.

Acuma, eu de ce sunt vinovata? Ca nu am facut aceste eforturi si n-a murit si nu e in carut? Care este problema? Trebuia neaparat sa fie in carut ca sa impresioneze lumea mai mult sau cum? Nu inteleg care este problema. Daca aceste boli sunt normale, atunci nu-i normal. Atunci sa ma lege, ca-i normal”, a declarat Mariana Campeanu cu ochii in lacrimi.

Intrebata daca isi da sau nu demisia, Mariana Campeanu a spus ca nu a luat inca o decizie in acest sens, dar ca se va consulta cu familia pentru asta. In plus, sustine ea, daca si-ar da demisia, ar insemna ca se simte vinovata.

“In afara de presedinte, nu mi-a cerut nimeni demisia. Eu am fost astazi si am avut o discutie cu domnul Antonescu, eu m-am dus si am spus ca sunt intr-o situatie foarte dificila. Nu-mi pot permite sa-mi dau demisia pentru ca nu ma simt cu nimic vinovata nici profesional, nici legal, nici de alta natura. In acelasi timp, sunt si eu un om uzat, lucrez 12 – 14 ore pe zi, plus problemele de acasa si nu mai pot face fata.

Nu la faptul ca sunt in atentia presei, ci la faptul ca nu ma mai pot concentra, nu-mi mai pot face atributiile de serviciu. Si in conditiile astea, nu stiu daca mai pot sa raman. Si era aceasta dilema – intre a-mi da demisia pentru ca efectiv nu-mi mai pot face atributiile datorita stresului, linsajului la care sunt supusa sau sa ma lupt in continuare”, a mai spus Mariana Campeanu.