Mariana Campeanu: Ideile xenofobe despre romani au devenit politica

Mariana Campeanu critica aspru noul trend impus in Occident vizavi de romanii care merg la munca in spatiul UE. Ministrul Muncii considera ca presa si chiar o parte a politicienilor din cele mai importante state membre UE discrimineaza fara motiv.

Intrebata despre liberalizarea pietei muncii in ceea ce-i priveste pe romani, Mariana Campeanu s-a declarat nemultumita de felul cum sunt priviti acestia in anumite state membre UE:

“Exista o propaganda nebuna care are loc in Olanda, Marea Britanie, Franta, tari in care exista o fobie fara justificare ca odata cu liberalizarea pietei muncii milioane de romani si de bulgari o sa invadeze aceste tari si o sa fure locurile de  munca si o sa fraudeze sistemele de beneficii sociale. Aceste idei xenofobe au ajuns sa devina politica.Aceste ziare, televiziuni si oameni politici care creaza aceste idei, le propaga impotriva romanilor si bulgarilor.”, a declarat ministrul Muncii in cadrul emisiunii “Jocuri de Putere” de la Realitatea Tv.

Campeanu a cautat, de cand este ministrul Muncii, solutiile cele mai bune pentru ca romanii sa fie tratati cu respect pe piata muncii din UE:

“Mi-am facut o strategie de comunicare cu toti ministrii Muncii din UE. Incerc sa protejez romanii care muncesc afara. Nu restrictiiile sunt o masura care sa ofere o rezolvare. Trebuie sa rezolvam cazurile prin colaborare. S-au facut niste protocoale institutionale, in sensul ca institutiile din fiecare tara colaboreaza intre ele. Exemplu, inspectia muncii.”