Mariana Campeanu: Majorarea salariilor bugetarilor pe 2014, in jur de 3%

Mariana Campeanu, ministrul Muncii, a declarat, marti, ca salariile bugetarilor pentru 2014 ar urma sa fie majorate cu circa 3% pe anvelopa salariala, ea mentionand ca, in prezent, sunt discutii pe doua variante de lucru, care sa vizeze majorari specifice pentru categorii de persoane, informeaza postul Romania Tv.

“O sa vedem cat este anvelopa salariala si cu cat va fi cresterea, pentru ca trebuie sa primim niste date de la prognoza, cat va fi inflatia pana la sfarsitul anului”, a spus Campeanu intr-o interventie la postul amintit.

Mariana Campeanu a mentionat ca sunt doua variante de lucru in cazul majorarii salariilor bugetarilor.

“Una – sa indexam salariile mici pana la un anumit nivel, pe care o sa-l hotaram, pentru ca trebuie sa ajungem la acel raport – sigur ca nu se va intampla deodata, dar incetul cu incetul in fiecare an. A doua varianta de lucru, pentru ca avem la dispozitie o crestere totusi atat de mica, sa indexam sau sa acordam cresteri la anumite grupuri tinta, cum ar fi rezidentii din sistemul de sanatate sau personalul nedidactic sau o alta categorie, o sa o analizam in Guvern”, a concluzionat Campeanu.

Sursa foto: realitatea.net