Mariana Campeanu: Prin bugetul de stat pe 2014 se incearca reducerea CAS cu trei puncte procentuale

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca prin bugetul de stat pentru anul 2014 se intentioneaza reducerea CAS cu trei puncte procentuale. Declaratia ministrului a fost facuta la deschiderea Bursei locurilor de munca pentru absolventi, care a avut loc vineri in Bucuresti.

“Incercam, in bugetul pe care il construim pentru anul 2014, sa reducem CAS cu trei puncte procentuale. Eu cred ca in rest taxele sunt foarte mici in Romania, poate cele mai mici din Europa”, a declarat ministrul Campeanu.

Bursa locurilor de munca pentru absolventi este organizata vineri la nivel national, in toate cele 81 de agentii locale pentru ocuparea fortei de munca.

Si premierul Victor Ponta a facut o declaratie similara, la mijlocul lunii septembrie. “Prima masura ar fi reducerea contributiilor de asigurari sociale, pentru ca, intr-adevar, in timp ce cota unica este o fiscalitate scazuta fata de media europeana, TVA e principala sursa de venituri, contributiile de asigurari sociale sunt la un nivel foarte inalt si practic ingreuneaza crearea de noi locuri de munca si mai ales munca la alb”, a spus Ponta.

Foto: Cotidianul