Mariana Campeanu: Restrictiile pentru muncitorii romani din UE, excluse de la 1 ianuarie 2014

Mariana Campeanu,  ministrul Muncii, a declarat ca, de la 1 ianuarie 2014, muncitorii romani si bulgari nu vor mai avea nicio restrictie in ceea ce priveste libera circulatie in Uniunea Europeana in cautarea unui loc de munca. Declaratiile au fost facute la finalul unei vizitei oficiale in Olanda, informeaza Ziare.com.

“Am ajuns, duminica dupa-amiaza, in Olanda si am avut la Ambasada Romaniei o intalnire de lucru cu reprezentanti de marca ai mediului guvernamental, social si de afaceri.  Temele intalnirii au vizat libera circulatie a lucratorilor in Uniunea Europeana. Foarte multe discutii s-au axat pe gasirea celor mai bune metode pentru a combate exploatarea lucratorilor migranti si a dumpingului social”, a declarat Mariana Campeanu.

“De altfel, in urma discutiilor care au avut loc a rezultat o opinie aproape unanima ca nu putem sa restrictionam libera circulatie a lucratorilor, dar, in acelasi timp, trebuie sa le asiguram drepturi egale cu ceilalti cetateni ai tarii unde ei merg sa lucreze”, a adaugat Campeanu.

In alta ordine de idei, ministrul roman al Muncii a aratat ca urmeaza sa semneze, marti, in Belgia, un protocol de colaborare si ca va vizita un oras unde se deruleaza un program pentru integrarea populatiei rome.

“Cred ca si schimburile de opinii pe care le voi avea in Belgia cu ministrul Ocuparii, Monica De Coninck, vor fi pe aceeasi linie de promovare a liberei circulatii si a drepturilor lucratorilor”, a incheiat ministrul Muncii.

Sursa foto: realitatea.net