MARIANA RARINCA a trimis o sesizare la CSM impotriva sefei ICCJ, LIVIA STANCIU

 MARIANA RARINCA, acuzata de DNA ca ar fi santajat-o pe sefa Inaltei Curti si care, ulterior, a fost achitata, a trimis o sesizare catre Consiliul Superior al Magistraturii impotriva LIVIEI STANCIU si a doi procurori, au declarat luni surse oficiale din CSM, citate de Agerpres. 

CSM a inregistrat sesizarea si o va transmite catre Inspectia judiciara, deoarece exista si alte sesizari cu acelasi obiect, au precizat sursele citate.

La sfarsitul lunii mai, cinci senatori, printre care si presedintele Camerei Superioare, CALIN POPESCU TARICEANU, i-au solicitat, printr-o scrisoare, presedintelui KLAUS IOHANNIS sa le inlature, prin demitere ori prin demisie, pe LIVIA STANCIU, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si pe LAURA CODRUTA KOVESI, sefa DNA, pentru “incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale” ale MARIANEI RARINCA.

CITESTE SI: MARIANA RARINCA lanseaza INSINUARI GRAVE: Stiu lucruri despre LIVIA STANCIU care i-ar putea AFECTA IMAGINEA

Ulterior, CSM a sesizat acest aspect Inspectiei judiciare, care a fost solicitata in plus sa faca verificari privind activitatea si conduita procurorilor si judecatorilor implicati in solutionarea cauzei.

MARIANA RARINCA a fost achitata in luna mai de judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti, decizia fiind definitiva.

Curtea de Apel a admis apelul femeii, dupa ce aceasta fusese condamnata in decembrie 2014 de Tribunalul Bucuresti la trei ani inchisoare cu suspendare.

CITESTE SI: STENOGRAME: DNA cere ANULAREA deciziei in cazul RARINCA. Unul dintre JUDECATORI ar fi fost INCOMPATIBIL

RARINCA a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pe 1 iulie 2014, ea fiind acuzata ca a santajat-o pe LIVIA STANCIU, presedinta Instantei supreme.

Sursa foto www.antena3.ro