Marinari romani, blocati intr-un port din Malaezia

Cinci marinari romani impreuna cu 15 cetateni filipinezi sunt blocati in portul Prai din Malaezia. Acestia alcatuiesc echipajul cargoului „RM Pioneer”, nava arestata din cauza unui litigiu comercial intre armatorul navei si proprietarul marfii transportate, informeaza Telegraf.ro.

Echipajul ramas la bord nu si-a mai primit salariile de la sfarsitul lui august, iar oamenii cer acum sa li se dea banii, dar si sa fie repatriati.

Adrian Mihalcioiu, reprezentantul Federatiei Internationale a Transportatorilor (ITF) in Romania, a declarat ca a vorbit cu consulul din Malaezia iar acesta a promis ca ii va vizita pe marinari.

“Cunoastem situatia marinarilor. Am vorbit cu consulul din Malaezia, care ne-a promis ca le va face o vizita marinarilor la bordul navei. Marinarii sunt bine, au de mancare si tot ce le trebuie”, a declarat Mihalcioiu.

Potrivit acestuia, valoarea salariilor restante ale marinarilor romani se ridica la 53.000 de euro. El a mai spus ca, pentru a fi repatriati, marinarii trebuie sa respecte cateva conditii.

“Marinarii romani nu si-au incheiat contractele, motiv pentru care nu pot pleca de la bordul navei pana cand nu vor veni alte persoane sa-i inlocuiasca. Incercam sa facem tot ceea ce putem astfel incat acestia sa fie inlocuiti, dar cu marinari straini”, a adaugat Mihalcioiu.

Sursa foto: realitatea.net