Marioara Murarescu va fi inmormantata marti, la cimitirul Cernica

Inmormantarea realizatoarei tv Marioara Murarescu va avea loc marti, slujba religioasa urmand a incepe in jurul orei 11.30. Marioara Murarescu se va odihni alaturi de parintii sai, in cimitirul Cernica.

Marioara Murarescu este adusa, luni, pentru ultima oara, la Televiziunea Romana, acolo unde a lucrat vreme de 42 de ani, iar la ora 19:00, sicriul cu trupul neinsufletit al realizatoarei TV va fi dus la Biserica Manastirii Cernica.

Realizatoarea TV Marioara Murarescu, cea care a produs peste 30 de ani “Tezaur folcloric”, una dintre cele mai longevive emisiuni, a incetat din viata in noaptea de joi spre vineri. ”La noi e o vorba: cine iubeste cantecul este om bun, caci cantecul poate imblanzi si fiarele”, spunea Marioara Murarescu.

Marioara Murarescu si-a inceput cariera in Radiodifuziunea Romana in 1972, realizand la inceput emisiuni radio, iar, din 1977, emisiuni folclorice si programe speciale in TVR.

Vezi aici cine a fost indragita prezentatoare tv Marioara Murarescu

Marioara Murarescu si-a inceput cariera in Radiodifuziunea Romana in 1972, realizand la inceput emisiuni radio, iar, din 1977, emisiuni folclorice si programe speciale in TVR.

“Tezaurul a aparut, intr-o prima incercare, prin anii 1978 si a rezistat trei saptamani. Venisem in televiziune de la radio, unde eram obisnuita cu emisiunile cu spatiu fix si intalniri precise cu publicul. Am incercat si aici si nu am avut succes. Dupa a treia editie (de 15 minutele) Tezaurul meu a disparut. Abia in 1982, cu experienta acumulata la realizarea obisnuitelor «emisiuni de muzica populara», dar mai ales dupa o adevarata «scoala a revelioanelor» in preajma marilor profesionisti grupati in jurul lui Tudor Vornicu, am incercat iar”, povestea Marioara Murarescu intr-un interviu acordat revistei interne a TVR, in momentul in care “Tezaur folcloric” implinea 25 de ani.