Marioara Murarescu, mesagerul valorilor si traditiei populare romanesti. VIDEO

MARIOARA MURARESCU a murit, in noaptea de joi spre vineri, dupa o lunga suferinta cauzata de cancer. Celebra pentru emisiunea “TEZAUR FOLCLORIC”, starea de sanatate a realizatoarei de televiziune s-a inrautatit in ultimul an, ea fiind internata in mai multe randuri la Spitalul Judetean din Cluj, dar si la Spitalul Elias din Bucuresti.

MARIOARA MURARESCU, in varsta de 66 de ani, a realizat si moderat vreme de peste trei decenii emisiunea “Tezaur folcloric” la Televiziunea Romana.

Realizatoarea MARIOARA MURARESCU a cerut de mai multe ori sa nu fie date informatii in legatura cu starea sanatatii sale. Sarbatorile de iarna si le-a petrecut tot in spital.

MARIOARA MURARESCU a reprezentat un mamut in ceea ce priveste traditia populara romaneasca si descoperirea de noi talente ale muzicii populare. Isi dorea sa revina la emisiunea “Tezaur Folcloric”, desi starea de sanatatea nu ii permitea acest lucru. 

Citeste si: Sotii Ceausescu, in autobiografia Marioarei Murarescu

Operata de mai multe ori pentru a indeparta cancerul, MARIOARA MURARESCU nu a vrut sa se dea batuta si a pastrat intotdeauna o atitudine optimista cu privire la vindecarea sa.I si dorea sa revina pe micile ecrane si, in octombrie a anului trecut, a declarat ca se va externa curand si ca telespectatorii o vor auzi din nou la emisiunea care a consacrat-o.

“Fac gimnastica, electrostimulare si tot felul de tratamente de acest gen, pentru a ma putea misca dupa operatia la coloana. Am implantate acolo niste cuie de titan, acesta e adevarul. Colegii mei de la TVR ma viziteaza la spital si mai inregistrez cate ceva, dar doar cu vocea. Ma veti auzi in timpul editiei de «Tezaur Folcloric» care se va difuza duminica, la TVR 1, de la ora 15.00”, spunea atunci prezentatoarea tv.

MARIOARA MURARESCU – O VIATA DEDICATA TRADITIEI ROMANESTI

De-a lungul carierei sale, MARIOARA MURARESCU a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucuresti si Chisinau. De asemenea, a realizat primul disc de aur “Tezaur folcloric” (1992), prima caseta video “Tezaur folcloric” (2000), lucrarea “Cu ochii lumii” (cuprinzand diverse opinii despre emisiunea “Tezaur folcloric”).

MARIOARA MURARESCU a fost decorata cu Ordinul National pentru Merit in grad de Cavaler, in decembrie 2003, si cu Ordinul Steaua Romaniei, in grad de Cavaler, in aprilie 2009.

In calitate de realizatoare de televiziune, numele Marioarei Murarescu (65 de ani) este inseparabil de emisiunea “Tezaur folcloric”, difuzata de trei decenii de Televiziunea Romana.

MARIOARA MURARESCU a fost decorata cu Ordinul National pentru Merit in grad de Cavaler, in decembrie 2003, si cu Ordinul Steaua Romaniei, in grad de Cavaler, in aprilie 2009.