Marius Constantin, GINERELE lui BERCEA MONDIAL, ARESTAT PREVENTIV!

Marius Constantin, GINERELE  lui BERCEA MONDIAL, acuzat ca l-ar fi santajat pe MIRCEA BASESCU  a fost ARESTAT pentru 30 zile. Judecatorii au stabilit ca acuzele procurorilor conform carora Constantin  i-ar fi cerut 280.000 de euro fratelui lui Basescu, pe motiv ca va face publice informatii compromitatoare, sunt fondate.

Magistratii Tribunalului Constanta au admis, vineri seara, propunerea procurorilor DNA in cazul lui Marius Constantin, acuzat de santaj in stare de recidiva, si au emis pe numele acestuia mandat de arestare preventiva pentru 30 zile.

Decizia instantei nu este definitiva.

Citeste si: Fratele presedintelui Traian Basescu, SANTAJAT de ginerele lui Bercea Mondial. UPDATE

Mircea Basescu a fost santajat de ginerele si fiica lui Bercea Mondial, care l-au amenintat ca, daca nu le da 280.000 euro, vor face publice informatii despre presupusa implicare a acestuia in fapte de coruptie, cei doi fiind prinsi cand primeau 10.000 euro, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 ore, incepand de joi, ora 23.55, a lui Marius Constantin, pentru savarsirea infractiunii de santaj, in stare de recidiva, arata vineri DNA, intr-un comunicat de presa.

Sursa citata a precizat ca in aceeasi cauza mai sunt cercetate doua persoane, respectiv Izaura Anghel si minor in varsta de 17 ani, fata de care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj.

Citeste si: Izaura Anghel, fiica lui BERCEA MONDIAL, are alta VARIANTA legata de banii dati lui MIRCEA BASESCU

“In ordonanta de retinere intocmita de procurori se arata ca, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, la datele de 26 mai 2014 si 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrangeri asupra unei persoane, denuntator in cauza, constand in amenintarea cu darea in vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in infractiuni de coruptie. Amenintarile au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vatamata sa dea suma de 280.000 euro”, conform DNA.

Potrivit unor surse judiciare, denuntatorul este Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, iar cei care l-ar fi santajat sunt ginerele lui Bercea Mondial si una dintre fiicele acestuia.