MARIUS CONSTANTIN, ginerele lui BERCEA MONDIAL, va fi JUDECAT in dosarul santajarii lui MIRCEA BASESCU

Magistratii Tribunalului Constanta au dispus, luni, inceperea JUDECARII cauzei privind ginerele lui BERCEA MONDIAL (Sandu Anghel), MARIUS CONSTANTIN si a altor patru persoane, in dosarul de santaj in care este implicat fratele sefului statului, MIRCEA BASESCU.

Totodata, judecatorii au respins exceptiile si cererile formulate de inculpatii Constantin Marius, Anghel Izaura, Anghel Grinica, Anghel Florin si Anghel Fanica, prin care se contesta probele, legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de catre organele de urmarire penala.

Dispozitia inceperii JUDECARII cauzei privind cei cinci inculpati din clanul Bercea poate fi atacata, in termen de trei zile de la comunicare, la Curtea de Apel.

Citeste si: Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest preventiv

Pe 23 iunie, procurorii DNA — Serviciul teritorial Constanta au dispus trimiterea in JUDECATA a cinci inculpati in dosarul ce-l vizeaza pe MIRCEA BASESCU. Acestia sunt ginerele lui BERCEA MONDIAL, MARIUS CONSTANTIN, aflat in stare de arest preventiv pentru santaj cu circumstante agravante in stare de recidiva, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, precum si minorul de 17 ani Grinica Anghel — pentru santaj cu circumstante agravante, cei doi aflandu-se sub control judiciar. In acelasi dosar penal au mai fost trimisi in judecata pentru santaj fiul lui Bercea, Florin Anghel, care este in penitenciar pentru executarea pedepsei intr-o alta cauza, si mama acestuia si a Izaurei, Fanica Anghel, arestata intr-un alt dosar.

MIRCEA BASESCU si MARIAN CAPATANA — persoana care ar fi avut rol de intermediar, sunt si ei arestati preventiv intr-un dosar de trafic de influenta, instrumentat de DNA Bucuresti.

Citeste si: Mircea Basescu ramane in arest, a decis Tribunalul Constanta. Fratele presedintelui mai are o sansa

Potrivit DNA, in perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, MIRCEA BASESCU a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal acestuia (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro