MARIUS MILITARU a fost trimis in judecata de DNA pentru FAPTE de CORUPTIE

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – Serviciul Teritorial Constanta au dispus, marti, trimiterea in judecata, in stare de AREST la DOMICILIU, a inculpatilor:

MILITARU MARIUS, medic primar si sef al Clinicii de Cardiologie si Chirurgie cardiovasculara din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta,

ARHIRE DORIN, medic anestezist in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta,

ARHIRE NICOLETA, medic anestezist in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

Cei trei medici sunt acuzati de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 17.11.2014, in calitate de medic primar si sef al Clinicii de Cardiologie si Chirurgie cardiovasculara din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, inculpatul MILITARU MARIUS a pretins suma de 3.000 lei de la un denuntator, conditionand, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operatii chirurgicale pe cord, de care depindea supravietuirea pacientului.

La data de 24.11.2014, inculpata ARHIRE NICOLETA, medic anestezist in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, a pretins de la denuntator, in legatura cu interventia chirurgicala anterior mentionata, suma de 1.000 lei pentru sine si suma de 2.000 lei pentru Militaru Marius.

La data de 05.12.2014, inculpatii MILITARU MARIUS si ARHIRE DORIN (sotul lui Arhire Nicoleta) au primit, de la acelasi denuntator, suma de 2.000 lei, respectiv 1.000 lei, in legatura efectuarea operatiei chirurgicale sus mentionate, asupra denuntatorului.

CITESTE SI: MARIUS MILITARU RETINUT de procurorii DNA pentru LUARE de MITA. UPDATE

La data de 15.12.2014, inculpatul MILITARU MARIUS a mai primit inca 1.000 lei de la denuntator, ca rest al sumei de bani initial pretinse pentru efectuarea interventiei chirurgicale, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

In cauza, procurorii au dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului, in vederea garantarii confiscarii speciale si extinse, asupra mai multor sume de bani ridicate de la inculpatii MILITARU MARIUS si ARHIRE DORIN, precum si asupra unor sume de bani aflate in conturi bancare apartinand inculpatului Militaru Marius.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanta, cu propunere de mentinere a masurilor preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

MARIUS MILITARUa lucrat ca medic primar – chirurg cardiovascular la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca. Din vara anului 2011 este seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta. Este membru fondator al Societatii Romane de Chirurgie Cardiovasculara. In anul 1998, a primit premiul Fundatiei Spitalului de Urgenta Bucuresti, iar in anul 1999 premiul de excelenta pentru primul transplant cardiac din Romania. Marius Militaru se ocupa de chirurgie cardiaca si a vaselor mari – valvulopatii, boala coronariana, disectii de aorta, anevrisme arteriale, transplant cardiac, asistare ventriculara, de chirurgie vasculara arteriala periferica si carotidiana, chirurgie venoasa si angioacces (fistule arteriovenoase pentru dializa) si de chirurgie cardiovasculara de urgenta si traumatologie.

Sursa foto: ziua de constanta