Marius Mitu ar putea ajunge la inchisoare! Procurorii belgieni solicita o pedeapsa intre 10 si 20 de luni

Fostul fotbalist roman Marius Mitu ar putea ajunge sa-si petreaca un timp in spatele gratiilor dintr-o inchisoare belgiana. Procurorii care instrumenteaza cazul in care Mitu, alaturi de alti jucatori si alte persoane, este acuzat de escrocherie si acte de coruptie au solicitat o pedeapsa intre 10 si 20 de luni de inchisoare cu executare pentru roman.

Marius Mitu este acuzat de faptul ca a participat activ in scandalul partidelor trucate din Belgia, intre anii 2004-2006.

Procurorul care instrumenteaza cazul lui Marius Mitu a cerut intre 10 si 20 de luni inchisoare pentru fostul jucator al echipei Lierse, care a fost implicat in scandalul meciurilor trucate din Belgia intre 2004 si 2006. Acuzatiile procurorilor impotriva lui Mitu sunt de escrocherie si coruptie.

Procurorul Jean-Pascal Thoreau, cel care a instrumentat cazul pentru opt jucatori care au evoluat la Lierse si la La Louviere, printre care si Mitu, este cel care a solicitat pedeapsa pentru fostul jucator roman.

Citeste si: DOSARUL TRANSFERURILOR: Pledoarie marca Ioan Becali

”Creierul” operatiunii, chinezul Zheyun Ye, risca sase ani de inchisoare si 200.000 de euro amenda, in timp ce impresarul Pietro Allatta, cel care era omul de legatura intre chinez si jucatorii implicati in aceasta afacere, a primit o propunere de arestare de 30 de luni si o amenda de 5.000 de euro.

Potrivit propriei declaratii oferite in procesul care are loc in aceste zile la Bruxelles, romanul a primit bani de la Zheyun Ye pentru a truca rezultatele partidelor cu Anderlecht si FC Bruges, atunci cand juca la Lierse. Inaintea celor doua partide, Paul Put, antrenorul lui Lierse, a impartit banii primiti de la Zheyun Ye jucatorilor implicati, insa singurul care nu i-a returnat a fost Mitu, care a pretins ca a trimis banii familiei sale, in Romania.

Sursa foto: gsp.ro