Fostul deputat MARIUS ROGIN a pus pe butuci Spitalul Judetean din Piatra Neamt

MARIUS ROGIN, liderul filialei PNL SECTOR 4, a pus umarul la devalizarea bugetului Spitalului de Urgenta din Piatra Neamt, acolo unde pacientii au ajuns sa isi cumpere medicamente din banii personali si sa isi aduca lenjerie de pat de acasa, asta in conditiile in care gasesc un pat liber intr-o rezerva decenta, informeaza Masa Presei.

Astfel, in data de 17 aprilie 2010, Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt a publicat (in Sistemul SEAP, e-licitatie.ro) anuntul de participare numarul 98114 pentru „achizitie servicii de spalatorie pentru lenjerie si echipament sanitar”. Tipul procedurii – licitatie deschisa (nu s-a organizat licitatie electronica).

Aceast anunt de achizitie publica viza incheierea unui acord-cadru pe o perioada de 4 ani – „48 luni incepand de la data atribuirii contractului”, iar valoarea serviciilor, estimata de autoritatea contractanta, a fost „intre 798.720 si 3.194.880 lei” (fara TVA). Merita mentionat si faptul ca, la capitolul Capacitate tehnica, anuntul mentiona: „lista a principalelorservicii similare prestate in ultimii 3 ani; declaratie pe propria raspundere referitoare la echipamentele tehnice si la masurile aplicate in vederea asigurarii calitatii; declaratie pe propria raspundere referitoare la personalul/organismul tehnic de specialitate de care dispune; (…) dovada efectuarii cursurilor de igiena de catre personalul implicat”, noteaza Masa Presei.

Castigator a fost desemnat singura firma participanta, CONPET INDUSTRY SA Piatra Neamt, la care actionar (cu 50%) este FLORIN OVIDIU ROGIN, iar auditor ANA ROGIN, neamurile deputatului MARIUS ROGIN. Putina lume stie insa ca, ANA ROGIN il imprumutase pe MARIUS ROGIN, in anul 2006, cu suma, nerambursabila, de 85.000 de euro si, mai mult ca sigur, aceasta combinatie a fost recompensa pe care fostul deputat imbecil s-a vazut nevoit sa i-o acorde ANEI ROGIN. O recompensa cu parandarat tinand cont ca, mai mul ca sigur, MARIUS ROGIN si-a vazut conturile alimentate lunar cu sume considerabile in urma relatiei de rudenie cu patronii firmei amintite.

Cu o luna inainte de anuntarea licitatiei, CONPET INDUSTRY SA si-a deschis un punct de lucru la Demisolul Pavilionului de Interne din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Neamt.

Neregulile acestei combinatii facuta de MARIUS ROGIN si neamurile domniei sale continua. Astfel, anuntul de atribuire a fost publicat pe 8 februarie 2011, in conditiile in care contractul cu firma castigatoare a fost semnat pe 3 iunie 2010!?!?!, au constatat jurnalistii de la Masa Presei.

Apoi, in ciuda faptului ca se solicitau servicii similare prestate in ultimii 3 ani, castigatorul licitatiei nu a avut activitate si nici angajati in 2007 si 2008, si abia in august 2009 si-a schimbat obiectul de activitate in „spalarea si curatarea (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana”?!?!?!?

Contractul se deruleaza timp de 4 ani si are o valoare de 3,19 milioane lei, maximul admis de procedura de achizitie publica. In 2009, cifra de afaceri a firmei castigatoare a fost de 101.814 lei. Nu in ultimul rand trebuie precizat si faptul ca, in luna august 2010, Registrul Comertului Neamt a respins o cerere a actionarului FLORIN OVIDIU ROGIN deoarece cazierul fiscal al acestuia este „patat”.

Sursa text si foto: Masa Presei