Marius Savu: 17 medicamente noi vor fi ADAUGATE la lista COMPENSATELOR

Un numar de 17 MEDICAMENTE NOI, aprobate prin hotarare de Guvern, se vor adauga la LISTA actuala a MEDICAMENTELOR COMPENSATE, a declarat luni presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), MARIUS SAVU, la conferinta organizata de Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hepatitei.

“Exista 17 MOLECULE care au fost aprobate prin Hotarare de Guvern. Pentru acestea, in urmatoarele ore se vor finaliza protocoalele care vor fi folosite pentru utilizarea acestor MEDICAMENTE. Acestea vor fi aprobate in urmatoarele zile si apoi, in cursul lunii iunie, pacientul va avea acces la aceste 17 MOLECULE, care se adauga LISTEI ACTUALE A MEDICAMENTELOR”, a precizat SAVU, potrivit Agerpres.

Citeste si: CRITERIILE PENTRU ACTUALIZAREA LISTEI DE MEDICAMENTE COMPENSATE SI GRATUITE, APROBATE DE MS

Presedintele ANMDM a adaugat ca in perioada urmatoare obiectivul principal il constituie actualizarea continua a LISTEI DE MEDICAMENTE COMPENSATE, astfel incat sa nu mai fie “sincopa care a existat in ultimii sase ani” si care a pus pacientul intr-o situatie extrem de neplacuta din punct de vedere al accesului la aceste tratamente.

MARIUS SAVU a mai spus ca mai are in vedere evaluarea completa a listei pentru scoaterea de pe aceasta a unor MEDICAMENTE VECHI.

PACIENTII CU BOLI RARE VOR BENEFICIA DE TRATAMENT CU MOLECULE NOI

Sursa foto: jurnalul.ro