Marius Șumudică l-a desființat pe Dan Petrescu: ”Gurița mică! Dacă ai sânge în instalație, cum te înfoi, ne vedem!””

Marius Șumudică a lansat un atac fără precedent la adresa lui Dan Petrescu, după ce ”Bursucul” i-a pus în spate înfrângerea CFR-ului la Jablonec în grupele Conference League, dar și eșecul cu Botoșani din Liga I. Petrescu a aruncat vina asupra lui Marius Șumudică și a modului în care a pregătit echipa. Fostul antrenor al campioanei a intervenit și a oferit o replică pe măsură.

“El spune că echipa nu e pregătită. El a avut două săptămâni să pregătească echipa. Această echipă cum a putut să o calce în picioare pe FCSB? Cum poți să domini? Decât dacă ești bine pregătit fizic. Șumudică i-a pregătit până la meciul cu FCSB. Jucătorii au câștigat acel meci pentru că erau bine pregătiți fizic. După care, apare un domn antrenor, care a avut trei săptămâni la dispoziție, schimbă 7-8 jucători pregătiți de mine, aduce 3-4-5 jucători pe care îi pune pe listă și acum se plânge că jucătorii nu sunt pregătiți.

Eu sunt vinovat că nu sunt pregătiți? Acest antrenor apare și spune că Bălgrădean i-a distrus meciul trecut. De ce jucătorii respectivi nu mai apar să spună că îi deranjează? Când apari la interviu și dai nume că jucătorul a greșit… eu am spălat rufele în familie, nu am aruncat cu pietre în ce a făcut un antrenor înainte. Nu Petrescu a luat acele 4 campionate, președintele le-a luat, Marian Copilu, vă spun eu. Petrescu a fost bolnav de COVID, a stat nu știu cât timp departe. A venit Edi, a luat el un campionat și tot ridicăm niște oameni în slăvi.

Echipa aceasta, cu Șumudică antrenor, a câștigat jocul cu FCSB. Ce puteai să faci la un antrenament? Nu înțeleg ce s-a făcut greșit. Să vină, facem o emisiune amândoi. Dacă are sânge în instalație, așa cum spune el, venim și discutăm față în față ca doi profesioniști și vedem ce s-a făcut greșit înainte și ce trebuie să repare. Nu sunt eu vinovat că îți aduci tu jucători cu două viteze – încet și pe loc. Eu nu sunt vinovat că Petrila nu mai era acela care era cu Șumudică. La fel cu Omrani. Eu sunt un tip loial, îl respect, dar nu veni să-mi pui mie în cârcă.

Nu veni acum să împroști cu noroi niște oameni care au venit acolo și te-au lăsat pe primul loc, cu 21 de puncte, 7 din 7. Cu Young Boys acasă nici n-au ajuns la poartă. Au dat gol în ultimul minut din lovitură liberă. E adevărat, cu Steaua Roșie ratez penalty. Domnul Deac ratează penalty, Bălgrădean dă pe lângă minge și arbitrul dă un penalty imaginar în minutul 4. Asta s-a întâmplat cu Steaua Roșie, iar acum venim și aruncăm cu noroi că s-a făcut greșit totul. Ce s-a făcut greșit, domnul Petrescu?

Bravo lui, el crede în jucătorii respectivi, dar să nu uităm că Marian Copilu și cu Marius Șumudică au clădit un lot care era pe primul loc. Clubul a încasat 4 milioane din Conference League și am jucat cu Steaua Roșie, care azi au bătut Braga, iar Young Boys vedeți unde sunt. Cine, Jablonec? Cine sunt Jablonec? Locul 11 în Cehia. Ok, când a fost cu Banja Luka am ieșit și am spus că nu e normal. Ce să mai spunem de Slavia sau Sparta Praga? De Plzen, de exemplu?

În momentul ăsta, Petrescu trebuie să închidă gurița, dacă ne respectăm ca antrenori. Eu nu fac lucrurile astea, eu n-am vorbit de foștii mei colegi, care au fost înainte, nu e normal să faci așa ceva”, a răbufnit Marius Șumudică, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

„Mi-e jenă. E jenant să intru în discuții contradictorii cu un coleg. I-aș pune o singură întrebare domnului Petrescu. Am intrat din respect pentru ce s-a întâmplat și pentru toți iubitorii de fotbal. Vă spun exact ce se întâmplă la CFR. Dacă afirmă aceste lucruri, este grav.

Să nu uităm că domnul Petrescu cu un coleg de-ai dumnevoastră care dă mereu din mâini, să îl imite cu Giovanni Becali. Mister (n.r. – Ilie Dumitrescu), care era în emisiune înaintea meciului cu FCSB… Am trăit un moment penibil pentru fotbalul românesc, când domnul Ilie Dumitrescu a afirmat clar că Dan Petrescu nu stă în același hotel cu echipa. El stătea. Eu mă trezeam de vreo lună, mă tot întâlneam cu Mara prin hotel. Mă băteam cu ei pe lift. Am simțit eu ceva atunci. Poate a fost o pură întâmplare.

Revenind. Mister Ilie, înaintea rezultatului cu FCSB, a spus că Dan Petrescu nu a luat legătura cu echipa. Așa era normal, nu semanse contract. După meci, Ilie Dumitrescu arată mesajele de la Petrescu, că a pregătit el meciul. Ce să pregătească el într-o zi?! Ce facem acum, vreți să spuneți? Ne ascundem după păpușoi? Nu vedeți ce se întâmplă în fotalul românesc? Mai are să spună că am pregătit eu meciul cu Jablonec…”, a mai spus Marius Șumudică.

Sursa foto: digisport