MARIUS URSU, numit, din nou, de PONTA la sefia ANCPI

MARIUS URSU fost numit, din nou, director general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), la doar trei luni dupa ce a demisionat de la conducerea aceleiasi institutii. Actul de numire a fost semnat luni de VICTOR PONTA, dupa ce tot premierul il revocase de la ANCPI.

In decizia premierului prin care Marius Ursu este reinstalat la sefia ANCPI se arata ca numirea este efectuata la propunerea vicepremierului Liviu Dragnea.

Citeste si: Cazul MIRCEA BASESCU: Cinci membri ai familiei lui Bercea Mondial, trimisi in judecata pentru santaj

Pe 24 martie, URSU a demisionat de la ANCPI, post pe care il ocupa de doi ani. Imediat, PONTA a semnat decizia de revocare, la cerere, pe 27 martie.

Atributiile de conducere a institutiei au fost preluate temporar de catre directorul general adjunct, Marcel Grigore.

Ursu a demisionat de la ANCPI la doar trei zile dupa ce in Monitorul Oficial a fost publicata ordonanta de urgenta privind reorganizarea noului Guvern, care prevede, printre altele, ca Autoritatea Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara trece din coordonarea secretarului general al Guvernului in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, condus in prezent de Liviu Dragnea.

Actul normativ mai prevede ca membrii CA si directorul general sunt numiti si revocati din functie prin decizie a premierului, la propunerea ministrului Dezvoltarii.